• Äldre 12 Aug 20:24
    14192 visningar
    15 svar
    +2
    15
    14192

    Bröllopspresenter av knappt hälften!

    Att kräva gåvor i efterhand på tackkortet är rent och skärt tiggeri. Inget annat. 

    Ja, det är ohyfsat att komma till ett bröllop utan åtminstone en symbolisk present och jag förstår att ts är lite besviken. Det är (förhoppningsvis) inte pengasummorna i sig som svider utan nonchalansen.

    MEN det finns ingen lagstiftad skyldighet för gäster att ge presenter. Det anses som ett betydligt större etikettsbrott att skicka ut idiotiska tiggarbrev till "tackkort" än att inte ha med en present som gäst. Dessutom är det så tacky att jag knappt finner ord. 

    Jag skulle nog skriva "tack för uppvaktningen" och eventuellt lämna plats för ett mer personligt handskrivet tack till dem som gav presenter. 

    Men en fundering: Det var alltså närmare 30 gäster som inte gav något alls? Kan det ha blivit ett missförstånd av något slag? T ex att pengar som skulle ha förts över hamnat fel på något sätt? Att någon eller några presenter förkommit i festlokalen? Eller i värsta fall att någon försnillat en insamling som hållits. 

    Jag fattar att man inte kan fråga gästerna om en sådan sak. Absolut inte. Men jag skulle nog ha i bakhuvudet att det faktiskt KAN ha skett dylika missöden och att några av gästerna kanske tror att de gett en present. Då vore det så klart ännu mer illa om man på något sätt uttryckte sitt missnöje genom tackkorten. 

    Hur är de här gästerna i övrigt, brukar de fatta sådant som presenter och allmän kutym?

Svar på tråden Bröllopspresenter av knappt hälften!