• Anonym (Brud på lördag)

  Tärna

  Börjar ångra mitt val av tärna, vi har varit jätte tighta förut men har glidit ifrån varandra på sistone, men för mig var hon ett självklart val som tärna för ett år sedan.

  Hon har knappt varit engagerad, ordnade en jätte bra möhippa, men hon har gått och sagt åt en annan nära vän till mig att vi ska bo på hotell natten innan bröllopet, vilket jag ALDRIG har sagt...har nämt att det skulle va roligt att kansk göra det, men har aldrig sagt att vi SKA göra det...på möhippan frågade hon om jag bokat hotell, sa till hon att jag vill sova hemma när min kompis ska sova hos oss den helgen, då kontra hon med :

  Jag har sagt till henne att hon kan joina oss i baren på hotellet och sen åka hem till er och sova där!

  Sen när jag någon vecka senare fick samma fråga igen så sa jag att jag vill sova hemma och vill inte ha en ytterligare kostnad som det blir. (Vi tar ingen kuvertavgift utan bjuder på allt och det blir inte direkt gratis)....då blev hon sjukt besviken

  Sen igår när vi pratade igenom lördag så sa hon: jag har ordnat en som kan fota oss när vi är hos frissan.

  Frågade då vem, men först ville hon inte säga utan efter mycket om och men så har hon pratat med kompisen som ska sova här om hon kan fota, vilket hon sagt att hon kan.

  Säger då till min tärna att jag redan ordnat med fotograf för då, att vi dessutom kommer behöva hjälp av min andra kompis med min M2bs dotter, att få henne i ordning samt se till att min karl blir klar också...

  Min tärna vet dessutom om att jag pratat med fotograf innan och att jag bett dem komma till frisören....

  Visst, de är väl med väl vilja hon gör såhär, men blir ändå så less, hade jag vetat hur hon skulle göra så hade jag nog valt en annan....

 • Svar på tråden Tärna
 • mst.mrsj82

  Tråkigt att hon inte verkar repektera dina önskemål. Är hon kanske svartsjuk på att du ska gifta dig? Jag beklagar att det är så här. Är det en möjlighet att prata med henne om detta?

 • Plättis

  Jag hade försökt slappna av, säga till tärnan att även om du sagt att ni skulle bo på hotell natten innan bröllopet så har du känt efter och bestämt dig för att du vill sova hemma. Kvällen innan vårt bröllop gick vi ut med ett gäng kompisar och våra syskon för att äta middag, jag åkte hem lite tidigare än resten för att hinna fixa naglarna och min man kom hem strax före midnatt. Jag hade sett fram emot att få kramas, rå om varandra och kunna slappna av lite. Istället var jag trött och stressad och grät hur länge som helst eftersom två av naglarna hade blivit fel. 

  Att tärnan ändå är engagerad och försöker göra allt hon kan för att göra dagen minnesvärd är inget att ta illa upp över. Jag hade ingen tärna, ingen som erbjöd sig att fixa fotograf till frisören eller att ställa upp på annat vis. 

  Förmodligen försöker hon bara hjälpa till, och allt du kan göra då är att förklara att du ändrat dig. Dagarna innan bröllopet är vansinnigt stressiga, och jag har minnesluckor från dagen innan eftersom jag stressade så jag typ glömde bort att andas. Men efteråt är det inte de sakerna som spelar någon roll. Det är de trevliga sakerna man tänker tillbaka på. 


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Tärna