• Plätti­s
    Äldre 31 Jul 10:40
    8766 visningar
    18 svar
    +1
    18
    8766

    Snål ?

    Senast jag såg en tråd om kuvertavgift blev stämningen väldigt hätsk och otrevlig i den. Så förhoppningsvis går det bättre den här gången.

    Vi hade kuvertavgift på vårt bröllop och undanbad oss presenter eftersom vi bott ihop i sex år innan vi gifte oss och har precis allt vi kan önska oss och behöver. Maten kostade 550 kr per gäst (vi hade tur och hittade rätt person som fixade allt, mycket bättre pris än vi hade väntat oss) och vi bad om ungefär hälften från gästerna. Ingen har sagt något negativt om det, utan tyckte att vi gjorde helt rätt i vårt val. Vissa tyckte vi kunde ha bett om hela summan i kuvertavgift, men då visste vi att det skulle bli ett bortfall. Jag satt många timmar i telefon och diskuterade med alla möjliga olika hur mycket som skulle passa att ha i kuvertavgift.

    Det handlar inte om snålhet eller att se bröllopet som ett tillfälle att tjäna pengar, eller att gästerna är kunder och allt vad jag läst tidigare. Vi ville inte ha några presenter, och vi vet inte när eller om vi kommer åka på bröllopsresa. Kuvertavgift var enklaste och smidigaste sättet att lösa det på.

    I efterhand har alla gäster varit supernöjda med bröllopet, och det märktes att vi inte snålat eller anordnat ett större bröllop än vi hade råd med. Det är dessutom fantastiskt skönt att inte ha fått massor av presenter, vi fick en liten symbolisk sak av mina mostrar med exempel från min mormor och morfar som gick bort båda två under året innan bröllopet.

    Ett annat exempel är när vi var bjudna på en väns bröllop och betalade lika mycket i kuvertavgift som till vårt bröllop, men fick catering från Ica som bröllopsmiddag. Vi hade en superduktig kock som lagade all mat, och gjorde en meny bara för oss.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Snål ?