• Äldre 31 Jul 09:32
    8782 visningar
    18 svar
    18
    8782

    Snål ?

    Håller med flera av de andra här.

    Man bjuder till bröllop och man har det bröllop man anser sig ha råd med.
    Läser många skräcktrådar om att vissa tar lån för att ha råd med sitt bröllop och att bjuda fler än vad man egentligen har råd med.

    Vi hade mer än gärna bjudit alla våra gäster (94 stycken) på festen med middag, dryck och dans - men pengarna fanns inte (nu är vi 58 på fest och 98 på vigsel).
    Nu är båda jag och min m2b högavlönade med låga månadskostander men hade vi varit t ex studerande hade vi haft ett bröllop efter den storleken vi haft råd med, alternativt väntat att gifta oss tills vi sparat ihop en summa som skulle täcka utgifterna.

    Det enda vi gjort utanför ramen inför bröllopet är att ha tagit ett kreditkort från Nordea (där vi har alla andra huslån etc.) för att kunna betala frisörer, detaljinköp etc snabbt då vårt sparkonto inte har kort kopplade till sig (och vi vill inte ha det heller).
    Använde kortet första gången förra veckan på Rusta och har redan satt över pengar från sparkontot till kreditkortet via internetbanken (tog 30 sekunder) och så kommer vi göra fram tills bröllopet är klart.

    Det vi valde att priorietera är mat, dryck och dans för våra närmaste och vi bjuder på allt. Då kommer vi även ha pengar över för en bröllopsresa (räknat med 20 000:- för den) men vi önskade oss även presentkort på Resia om gästerna vill ge oss något.

    Ett alternativ är att ni bjuder gästerna till vigseln (som är själva bröllopet egentligen?) och sedan har middag/fest för de riktigt nära. På så sätt blir det aldrig en fråga om kostander ni egentligen inte kanske har råd med.

  • Äldre 31 Jul 09:42
    #14
    Frullis skrev 2015-07-31 09:40:29 följande:

    Jag tycker det är helt ok att önska sig pengar till något specifikt, typ bröllopsresa eller möbler, så länge pengarna verkligen går till det. Vi hade redan allt vi behövde och ville inte åka på resa, så vi önskade oss bidrag till en ny ordentlig säng, vilket vi även köpte. Fick även lite andra gåvor typ lakan och så. Så bara för att man önskar sig pengar behöver man inte få det (det är ju ingen order man ger, utan en önskan). Men önskar man pengar till en resa och sen inte åker, utan lägger pengarna på bröllopet så känns det lite märkligt som gäst att veta att pengarna gick till något helt annat än vad som var tanken.


    Håller helt med.
    Vi valde att önska oss presentkort som verkligen var knutna till resan, hade vi önskat oss pengar hade vi använt dessa till... något annat/utmiddagar etc. Lättare att knyta an om man ber om något specifikt. :)
Svar på tråden Snål ?