• Aniara4

    Vilken klädkod ska vi ha?

    Då räcker det kanske med "kavaj"? Det är ju den "lägsta" klädkoden, om ni känner att det kanske inte ens är nödvändigt med hel kostym kanske ni kan lägga till en egen förklaring om att det inte är nödvändigt, eller inte skriva någon klädkod alls. Sen är det alltid någon etikettfjant som påpekar att står det ingen klädkod betyder det EGENTLIGEN att det är högtidsdräkt, men i normala kretsar är det ingen vettig människa som tolkar det så!

  • Aniara4
    Allrakäraste skrev 2015-07-22 15:58:16 följande:

    Vill ni att de ska klä sig lite finare än till vardags så räcker "kavaj" absolut. Googlar du så står det att det där är rekommenderat att man klär sig just så, lite finare än man gör annars.
    "Kavaj" betyder formellt att män ska ha en hel kostym, men att den inte måste vara mörk som vid "mörk kostym".

    Det finns dessvärre ingen bra klädkod för "lite finare än till vardags, inte jeans, men kostym är inte nödvändigt". Vi visste inte om alla manliga gäster ägde en kostym och ville inte att de skulle behöva skaffa en bara för vårt bröllop, så vi skrev en egen förklaring som var ungefär:

    "Klädsel: "Kavaj light" dvs kostym i valfri färg eller udda kavaj, valfri kjollängd eller byxor"
  • Aniara4
    Maudeleyne skrev 2015-07-28 21:07:29 följande:
    Nej, kavaj innebär en hel kostym och mörk sådan. Det är främst klädseln för tjejerna som ändras mellan kavaj och mörk kostym.

    Vill man ha udda kavaj eller ljus kavaj bör man skriva så i inbjudan. Endast kavaj innebär hel mörk kostym.
    Strängt taget tror jag det betyder mörk kostym, men att den på sommaren kan vara ljusare!
Svar på tråden Vilken klädkod ska vi ha?