Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Vilken klädkod ska vi ha?

    mst.mrsj82 skrev 2015-07-21 20:26:55 följande:

    För mig är det viktigaste är att dom klär upp sig lite finare än vardag



    Vill ni att de ska klä sig lite finare än till vardags så räcker "kavaj" absolut. Googlar du så står det att det där är rekommenderat att man klär sig just så, lite finare än man gör annars. Vill du att det ska vara "mörk kostym" så kanske det är bra att det framgår av inbjudan att detta tillfälle även kommer att vara ert bröllop. Utgår jag från min vänkrets skulle de flesta känna sig lite överklädda om de kom i mörk kostym och långklänning till vad de tror är enbart ett dop mitt på dagen Flört
  • Allrakäraste
    Aniara4 skrev 2015-07-23 13:47:20 följande:
    "Kavaj" betyder formellt att män ska ha en hel kostym, men att den inte måste vara mörk som vid "mörk kostym".

    Det finns dessvärre ingen bra klädkod för "lite finare än till vardags, inte jeans, men kostym är inte nödvändigt". Vi visste inte om alla manliga gäster ägde en kostym och ville inte att de skulle behöva skaffa en bara för vårt bröllop, så vi skrev en egen förklaring som var ungefär:

    "Klädsel: "Kavaj light" dvs kostym i valfri färg eller udda kavaj, valfri kjollängd eller byxor"
    Hel rätt, traditionellt betyder det hel kostym men gärna ljus. Men läser man runt hos de som inte håller lika hårt på det traditionella så framgår att "kavaj" idag lika gärna kan betyda kavaj med udda byxor (dock inte jeans!) och skjorta, eller en snygg blazer. Ju mer informellt desto mer släpper man på den hela kostymen verkar det som.

    Den beskrivning som ni skickade med er inbjudan var ju bra, den kanske TS också kan tillämpa? Glad
Svar på tråden Vilken klädkod ska vi ha?