• Äldre 14 Jul 22:35
  18026 visningar
  48 svar
  48
  18026

  Diamant till ring!

  Är det james llen true hearts?

  Be dem skicka en hearts and arrows bild och en aset och idealscope. Sen lägger du upp bilderna här. Den ser bra ut i teorin, men man kan aldrig vara säker utan bilderna. Dock kan jag garnter att den är typ 99% bättre än det du kan hitta bland svenska butiker.

  Glöm inte heller att ags certifikat inte är könda alls i sverige så det kan sänka värderingen av stenen sen eller om du vill sälja den för att uppgrder eller så, jämfört med ett gia cert.

 • Äldre 15 Jul 17:30
  #3

  ja precis. skriv i chatten. det kan vara bra att titta ut några fler stenar. man kan lägga undan 3 st och få bilder på dem för att jämföra.

  min diamant har hca 1.2 men är inte hearts and arrows så man behöver inte ha hearts and arrows för att få ett bra score.

  överlag, är min väldigt personliga åsikt, att det är liiite overkill med hearts and arrows. du ser inte det i verkligheten ändå, och du betalar mer för det. du kan hitta stenar som är mkt nära hearts and arrows men billigare eftersom de inte " made the final cut". men är du inne på hearts and arrows så är det bara att titta ut några stenar i kategorin där du vill handla och be om att få alla bilder du behöver för att avgöra att det faktiskt är en topp sten som inte läcker och reflekterar ljuset ordentligt

 • Äldre 15 Jul 19:36
  #6

  Lägg undan och be om bilder, framför allt idealscope och aset är bra. Där ser du mkt tydligt om den läcker någonstans.

  Egentligen är det skitsamma om det är ags eller gia såvida du inte vill sälja den, gia cert är värt mer för det är känt i sverige/europa, vissa handlare som endast tar emot certifierade diamanter tar inte ags. Men då den är till din blivande fru, och tanken är väl att hon ska h den länge, så hade jag tgit den som är finast.

  Glöm inte tull och moms också när du beställer.

  Titta ut en fin diamant, sen kontaktar du vanbruun och ser ifall de kan ta in den till dig till ett bra pris, då slipper du både moms och tull och kan komma ännu billigare undan.

 • Äldre 15 Jul 22:16
  #8

  Det är en våldigt bra idealscope, hjärtmönstret är lite oregelbundet men det är en mkt bra sten verkar det som.

  Jag skulle ha den i åtanke och titt på någr fler, bara för att jämföra, men den ser lovande ut:)

 • Äldre 15 Jul 22:18
  #9

  Btw, om det är en hearts and arrows så kolla på hearts and arrows bilden också för att se till att den verkligen är värd det extra påslaget i pris!

 • Äldre 15 Jul 23:26
  #11

  Nej, utan det är inte så att diamanterna alltid finns hos själva butiken som säljer den, flera butiker har samma diamant på sin sida, men sen när den blir såld hos dem beställer de den från ett typ " huvudlager" där alla diamanterna finns. Tex om man googlar ett certifikat nummer, tex gia 5186017201, så får man upp samma sten, men på flera olika ställen.

  Vanbruun eller diamantia kan säkert ta lite mer betalt än james allen, men med tanke på att du slipper moms och tull så går du ändå plus. Garanterar att de gör så längre, men det gick när jag köpte diamant i våras.

 • Äldre 16 Jul 11:30
  #13

  Menade såklart att jag INTE. kan grantera att de kan ta in til bättre pris längre, men gick när jg beställde.

  Underligt, är det ags cert kanske? Kolla med JA för säkerhetsskull.

 • Äldre 18 Jul 11:37
  #15

  Har du fått nå bukt på det där med certifikaten? Eller kanske valt någon diamant att köpa?

 • Äldre 19 Jul 11:48
  #17

  du kan ju köpa stenen och ringen seperat. guld ifrån usa är annorlunda än i sverige, dels är det vanligastr 14k men såklart kan man få 18k, men framförallt är det betydligt gulare i färgen än svenskt guld. så du har det i åtanke när du köper ringen.

  du kan gå till en guldsmed och skapa en sådan ring du vill ha kanske?

 • Äldre 19 Jul 14:37
  #20

  Nej verkligen inte, jag har en J vs2, helt ärligt ser ingen skillnad påden och en H. Om man tittarfrån sidan i rätt ljus och vinkel kan man se skillnad men annars serden lika vit och fin ut som en med lägre färg, och faktiskt tom vitare och finare, för slipningen är så pass bra att den segrar över standard diamanterna man får när man köper färdiga ringar i butik.

  Ingen kommer se om det är en g eller h eller vs eller si.

  Så go for it! Titta att den inte läcker någonstans och kolla på certifikatet vad det är för inclusions, vissa är sämre än andra och kan påverka stenen när man kommer ner till SI1-2., oftast inte alls, men jag skulle be dem på JA kolla på stenen så de inte påverkar diamantens performance.

 • Äldre 19 Jul 16:48
  #22

  Det ska nog va lugnt. Det är vanliga inclusions

 • Äldre 28 Jul 20:41
  #33

  Länken funkar inte...

  Vad har du för tble depth crown pavilion?

 • Äldre 28 Jul 21:09
  #38

  Ser jätte bra ut!

 • Äldre 28 Jul 22:22
  #40

  Läs detta om feather inclusions near the surface or girdle.

  www.pricescope.com/journal/diamond_feather_inclusions_durability_risk

  Det är säkert ingen fara men bra att ha i åtnke när det är en SI inclusion.

  Du kan be van bruun dubbelkolla att den är i sin ordning.

  Annars är sifforna verkligen bra. Det kommer vara mkt fire med tanke på att bordet bara är 55. Snyggt!!

 • Äldre 29 Jul 13:10
  #42

  syns gör den nog inte. eftersom den e på kanten kan du ju täcka den med en "plupp". känns det bra så köp den. verkar vara väldigt fin!

 • Äldre 29 Jul 15:35
  #44

  nej, därför skulle det eg vara bra om en gemmolog typ titta på den innan, men can bruun säger ju att det är riskfritt. å andra sidan har du lagt ned så mkt energi att hitta en så fin sten, och spricker den så får du en "likvärdig" men dvs ex/ex/ex, me. allt det andra table depth crown och pavilion kan bli hur som helst. o alla ex/ex/ex är ju verkligen inte lika fina.

  jag tror jag skulle våga satsa att köpa ich fatta den hos van bruun och då ifall den spricker så är chansen högre att de kan finna en likvärdig sten att ersätta med än om man fattar den hos vanlig guldsmed. de är dessvärre inte så himla påkästa om duamanter som man skulle kunna tro.

 • Äldre 29 Jul 16:33
  #46

  Precis maila med dem, de är sjyssta. Jag har också varit jobbig kund en gång där, de är super måna om att möta sina kunders förväntningar :)

  Nej guldfynd fatta inte vad jg menade när jg frågade om slipningsgrad...de ba...eehh...briljant? Sen när jag förklara att jag vill ha excellent så tyckte hon jag var knäpp som ens brydde mig, " färgen är ju bra och det e ju det viktigaste" när jag lite försiktigt började förklara enkel optisk lära blev hon alldeles förnärmad. " vd menar du, att det är viktigt hur man slipar en diamant för att den ska briljera så mycket som möjligt? Nä hr du inte hört om de 4a c'na? Färg och inneslutningar är viktigast! Läs på" haha

 • Äldre 29 Jul 16:57
  #48

  Kul! Den blir säkert jätte bra!

  Oftast är det ju inga problem med inclusions men det är bra att veta vad som sägs och sen bestämma sig utifrån den informtionen man har fått!

  Lycka till med din sten, din fästmös sten kommer outshina de allra flesta andra stenar!

Svar på tråden Diamant till ring!