• Äldre 13 jul 23:16
  3511 visningar
  2 svar
  2
  3511

  Rätt dos levaxin, bli gravid?

  Jag började äta levaxin för några månader sedan då hade jag ett TSH värde på 4,8, och var jättetrött och hade supersvårt att gå ner i vikt. Jag slutade med mina p-piller i augusti 2014 och fick inte tillbaka mensen förens efter 9 månader (vet inte om de kan ha att göra med att jag hade fel på sköldskörteln?) och då tänkte vi såklart börja försöka med barn, som vi hade tänkt redan i augusti 2014 men då kom ju aldrig mensen, sen fick jag reda på att jag hade fel på sköldskörteln och de rekommenderade mig att avstå från att skaffa barn, eftersom att de fanns risker. Givetvist har jag och min sambo väntat då eftersom att vi inte vill utsätta barnet för något eller att bli gravid och få missfall (måste vara hemskt). Men nu har jag fått svar från de senaste testerna att mina värden låg bra, strax under 2 så jag undrar om man kan börja att försöka med barn med en gång, eller ska man vänta? Jag har fått super oren hy (massa finnar) och humörsvängningar, är de vanligt att få de va levaxin? (jag tar de alla dagar i veckan, bara vi lyckas få barn :)). Men de var lite frågor jag hade, hoppas någon kan svara på dom,.

 • Svar på tråden Rätt dos levaxin, bli gravid?
 • Äldre 14 jul 00:08
  #1

  Hejsan!

  Hade själv nästan samma bekymmer dock va jag redan gravid när jag fick veta att jag hade struma, fick op bort sköldkörteln.

  Går idag på levaxin dagligen och har två fina barn

  Till din fråga.

  Så länge dina värden ser bra ut, du mår bra och känner dig redo så kör på ;) rådfråga ändå din läkare så du får klartecken.

  Dock ska du veta att med levaxin kan det bli svårare att bli gravid, inget som säger att det är/blir svårare för dig. Men skulle du inte bli gravid på första försöket, misströsta inte.

  Det kommer mer chanser :)

 • madmox­xi1177
  Äldre 14 jul 11:48
  #2

  oren hud är antagligen för att du inte äter hormoner.
  men det finns det bot på! prata med din läkare. jag tycker du ska rådfråga din läkare ang barn oxo. så du inte blir sjukare av att bli gravid. men det tror jag inte, det borde vara okej i och med att dina värden ligger så bra :)

Svar på tråden Rätt dos levaxin, bli gravid?
Logga in
Bli medlem