• Äldre 12 Jul 20:35
    6334 visningar
    7 svar
    7
    6334

    Förlovningsring - dåligt insatt, tidsbrist - hjälp

    Hej Cool

    Jag har nu gängat med min tjej i ca 7 år och frågan, dock utan tjat, har varit uppe några gånger från både min och hennes sida vad gäller förlovning.

    I början av augusti tänkte vi ta en snabb vända till någon solig plats eftersom vi jobbat hårt under några veckor, och tanken slog mig då att ni jävlar är det dags. Jag är alltså ute i sista minuten och har 3 veckor på mig. Till det hör att jag är helt oinsatt vad gäller rutiner och procedurer för förlovning. Det enda jag vet är att jag oftast inte nöjer mig med något "enkelt", att vi båda är ganska okonventionella, och att vi har god ekonomi. Med de förutsättningarna vill jag alltså göra något utöver det vanliga vad gäller både förlovning och ring.

    Jag har redan bestämt mig för att förlovningen kommer äga rum antingen med dyktuber på en sandbotten 30 meter ner, eller med hjälp av en gigantisk skylt eller dylikt från en luftballong. Så bara där har jag onekligen lite att fixa med, men det löser sig.

    Det jag är mest orolig för är ringköpet. Jag har några frågor och jag vet att det finns svar på nätet, men eftersom jag utgår ifrån att många här är väldigt insatta kanske ni kan hjälpa mig med några snabba svar.

    1 - Hur lång tid tar det i regel att få fram en förlovningsring - med eller utan gravyr - är det ens möjligt på säg 2 veckor?

    2 - Är det ovanligt att man friar utan att ha ringen på plats? Jag tänkte mig att vi kan köpa den när vi kommer tillbaks, i värsta fall. Förutom tidsbristen är det nämligen så att jag är extremt osäker på vad för typ av ringa hon gillar, vi har aldrig varit och kollat på några och även om hon nämnt några gånger vilka preferenser hon har så har jag glömt.

    3 - Behöver jag som man också ha en ring, eller är det enbart vad gäller vigselringen? Vad är vanligast där?

    4 - Hur får jag reda på hennes mått? Jag hörde om någon som mätte omkretsen på sin respektives fingrar när hon sov, men det vill jag helst undvika. Om jag mäter en befintlig ring, hur kan jag ens vara säker på att den "sitter som den ska" på henne?

    5 - Är det så att det är vanligast att man enbart bär förlovningsringen fram till bröloppet, eller att man bär båda två därefter? Har också för mig att det finns en typ av ring som man kompletterar när man köper till vigselringen, hur vanligt är det?

    6 - Vad skulle ni säga är normalintervallet för priset på förlovningsring resp vigelring till henne respektive honom? Jag vill lägga en bit över snitt, men inte heller överdriva. Får man en OK förlovningsring för 10,000 till henne, och en vigselring för 50,000? Vi är i 30-årsåldern och har som sagt bra ekonomi, så vänligen utgå ifrån det snarare än från vad en 18-åring eller ens 25-åring köper.

    7 - Vi har gemensam ekonomi men jag har pengar till detta på ett eget konto som aldrig inkluderats när vi gick samman. Jag tänkte betala samtliga ringar. Tycker ni även jag bör betala hela resan, som vi alltså hade åkt på ändå?

    Tack för era synpunkter!

Svar på tråden Förlovningsring - dåligt insatt, tidsbrist - hjälp