• queen

    Brudtärnan pojkvän tar för stor plats

    Nu ser jag det ur ett lite annat perspektiv än de flesta här..

    Jag uppfattar det som att din tärna har ett väldigt destruktivt förhållande med den här killen. Normala män ställer inte krav på att få sitta vid honnörsbordet, ha matchande klädsel med brudföljet eller på att få närvara vid möhippan. Det tyder på sjuklig svartsjuka/kontrollbehov. 

    Nu utgår jag från att det är killen som har kommit dragande med de här idéerna. Men jag tänker att du nog borde ha märkt om din bästa kompis sedan tio år tillbaka hade de här tendenserna själv och då inte utnämnt henne till tärna. 

    Jag har tyvärr själv haft ett förhållande med en liknande man. Nu var inte jag så mesig och omogen att jag skulle ha framfört en massa orimliga krav till mina vänners bröllop, men ja... vänskapsrelationer tog ohjälpligt stryk med en stundtals aggressiv jättebebis som ständigt pockade på min uppmärksamhet. 

    Att ta bort din kompis som tärna är en stark markering. Det kan också bidra till att isolera henne ännu mer. Då kan killen säga "titta, de vill inte ens ha dig som tärna, de är inga riktiga kompisar!"

    Jag skulle alltså ha kvar kompisen som tärna, men bereda mig på att hon inte kommer vara något vidare stöd. Vill du ha en tärna som är det kan du alltid utnämna en till, kanske hon som arrar möhippan?

    Sedan skulle jag konsekvent neka alla idiotier från hennes pojkväns sida. 

    Vill de sitta bredvid varandra (helt mot svensk etikett) placeras de i ett hörn där han inte kan störa så många och inte vid honnörsbordet. Vill ni ha matchande klädsel går ni ut med en klädkod där de som inte tillhör brudföljet uppmanas undvika färgen xx. Kommer pojkvännen ändå i "fel" färg är det han som får skämmas för sig själv. Går det inte att vara på möhippan utan pojkvännen får kompisen avstå. Osv, osv. 

  • queen

    Ah, just det! Du hade redan hittat en till tärna. Gör det roliga med henne och låt bara din kompis vara med vid ceremonin. 

Svar på tråden Brudtärnan pojkvän tar för stor plats