• Äldre 30 jun 08:31
  10336 visningar
  15 svar
  Inlägg från Nightrod Visa alla inlägg
  15
  10336

  Hur delar man på kostnaderna?

  Jag och min sambo tjänar olika
  Men vi lever ihop och delar allt ihop så mitt och ditt känns lite löjligt för oss
  Så våra löner går in på ett gemensamt konto som vi har varsitt kort ifrån. Sedan innan lönen kommer så lyfter vi över kvarvarande summa till sparkontot varje månad som också det är gemensamt.
  Gör vi slut delar vi summan  på sparkontot 50/50 mellan varandra.

  Du har valt att dela ditt liv med honom, och du har då valt att dela ditt liv med hans barn, känns inte som om man klan välja vissa delar att dela med någons liv och andrainte, För mig är det ett helpaket med det goda och det dåliga


  Live free, ride free
 • Äldre 30 jun 12:05
  #12
  +1
  crs skrev 2015-06-30 11:45:46 följande:

  Och min sambo försörjer min dotter som om hon vore hans egen.   Och i mina ögon är det väl så det skall vara, för hon och du är ett paket som inte går att dela på. Bra att han gör så med, har hört så mycket folk som säger att min sambos barn har inte med vårt förhållande eller med mitt liv att göra, blir så förvånad varje gång (och det är många gånger).

  Bland det första vi gjorde jag och min dam var att slå ihop lönerna, för det finns inget som ställer till så mycket tjaffs som pengar. Nu är allt vårt och inget däremellan. Inget jag bjöd sist elelr betala sist.. Snarare så att vi säger det nu, Jag betalar denna gång (dras ju fran samma konto) på skoj.
  Det är det bästa jag gjort, vi har ALDIG ens ifrågasatt våra pengar vems som är vems osv.

  Vi betalar lån ihop, lägenhet osv osv och nu till hösten skall hon ha en ny hoj, allt går från oss till varandra. Älskar det
  Live free, ride free
 • Äldre 30 jun 12:20
  #14
  Aniara4 skrev 2015-06-30 12:14:36 följande:
  Det är ju toppen när det funkar så! Men det beror ju mycket på hurdana man är i ett par. Tycker jag läser om många både här och på andra forum vars partners inte kan hantera pengar, köper allt de känner för utan att tänka sig för osv. och då kan man ju behöva sätta upp lite skyddsramar. Personligen skulle jag ärligt talat ha svårt att leva med någon som inte kan hantera sin ekonomi på ett vettigt sätt, men även dessa personer blir ju bevisligen älskade och ibland gifta.
   

  sant så sant

  Vi är inte spenderare någon av oss varken på saker eller kläder så vi känner itne vi behöver fråga varandra om det är ett inköp som skall göras, vill hon göra en ansiktsbehandling för 1500:- så gör hon det, vill jag köpa nya skor så gör jag det och ingen säger något om det. Men det är för att som du säger vi köper bara när det behövs inte shoppar för skoj skull och slösar.
   Däremot var det ett jävla smusslande med hundralappar hit och dit för att kunna köpa en finare kamera till henne i julklapp, fick hålla på några månader i förberedelse för att det inte skulle bli ett för stort märkbart utag från kontot

  Sålänge man hittar det man trivs bäst med så är ju det ultimat, men jag har aldrig aldrig haft ett så bekymmersfritt förhållande i pengafrågan som nu..
  Live free, ride free
Svar på tråden Hur delar man på kostnaderna?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.