• Äldre 29 jun 13:18
  10724 visningar
  15 svar
  Inlägg från Svea Visa alla inlägg
  15
  10724

  Hur delar man på kostnaderna?

  Hej,

  Jag är på väg att bli sambo och sen är det dags för bröllop :)

  Undrar dock lite över hur vi ska lösa det med alla kostnader och utgifter, vad är mest rättvist? Han tjänar ca 10.000kr mer än mig men det spelar ingen roll utan det som gör att jag undrar är för att han har 2 barn (4 och 9 år) och dom bor hos honom varannan vecka (själv har jag inga) Boendekostnaderna, mat, semester och annat blir ju trots allt dyrare.

  Hur fördelar ni andra som är i samma sits? 50/50, 50/30 eller?

 • Svar på tråden Hur delar man på kostnaderna?
 • Äldre 29 jun 17:38
  #6

  Vill börja med att tacka för alla svar!

  Hade det bara varit vi två så hade jag absolut tyckt 50/50 men i och med att han har två barn så känns det inte riktigt lika självklart och lätt, i alla fall inte till en början. Hur det än är så får jag mer utgifter, tex. så måste vi ha ett större boende med allt vad det innebär i kostnadsväg, alla aktiviteter som semesterresor, restaurangbesök osv..

  Jag tänkte själv lite spontant att jag till att börja med kanske skulle betala 30% på allt men det kanske är lite?? Hur som helst så får vi väl sätta oss ner och prata om det och vi löser det säkert men kände bara att tips från andra i samma sits är ju inte fel :)

 • Äldre 29 jun 17:47
  #7

  Glömde ju... min fråga har inget med bröllopet att göra, det betalar vi gemensamt och vi räknar inte kronorna idag eller splittar inga kvitton och det har jag ingen plan på att göra sedan heller, utan det var mer hur ni andra gör generellt i vardagen. :)

Svar på tråden Hur delar man på kostnaderna?
Logga in
Bli medlem