• Plätti­s
    Äldre 29 Jun 13:40
    34214 visningar
    15 svar
    15
    34214

    Hur delar man på kostnaderna?

    Jag och min blivande man tjänar ungefär lika mycket, så vi sätter in samma summa på ett gemensamt konto och därifrån betalar vi alla gemensamma räkningar. På hans förra arbetsplats tjänade han mycket mer än vad jag gjorde, så då satte vi över procentuellt av vad vi tjänade. 

    Planen är att skaffa ett kort direkt till det gemensamma kontot, så när vi handlar mat och liknande görs det direkt till det kontot. Annars har vi flyttat pengar fram och tillbaka, och det blir väldigt tröttsamt väldigt fort. (Jag handlar mat, betalar från mitt konto och flyttar sedan över motsvarande från det gemensamma. Han tankar bilen, betalar från sitt konto och sätter över pengar sedan.)

    Fördelen med det gemensamma kontot är att de pengar som hamnar där är våra. De pengar som finns på mitt konto är mina och de som finns på hans konto är hans. Jag behöver inte fråga om lov innan jag köper skor, och han får köpa egna saker bäst han vill. 

    Sätt er ner och gör en ungefärlig budget, och så funderar ni på hur ni vill göra sedan. Har ni varsin bil kanske du betalar för din och han för sin, men vad händer om en av dem går sönder? Är det en gemensam utgift eller en egen? Ska ni sätta över mer på det gemensamma än vad ni egentligen behöver så att ni kan betala om tvättmaskinen går sönder? 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Hur delar man på kostnaderna?