• Pess

    Köpa sin egen förlovningsring?

    Varför ska inte din blivande ha samma ring som ni förlovade er med? De flesta karlar byter ju aldrig ring, utan förlovningsringen bara "ändrar status" vid bröllopet och blir en vigselring istället!

    Tycker det är märkligt att han tycker att du ska ha en gammal sliten 350krs ring, medan hans gamla ryker och ersätts med en ny. Jag hade blivit väldigt ledsen om min blivande hade sagt något sådant. Att du ska få en till tycker jag inte hör till frågan. Klart du ska få en vigselring.

    Jag antar att ni ej har gemensam ekonomi och inte tänkt ha det efter bröllopet heller, då det handlar om vem som ska köpa ringen, men jag undrar bara varför han inte vill unna dig en fin och fräsch ring?! Jag hade nog stört mig väldigt mycket om min kille hade en sådan inställning, och hellre bara haft en ring än att köpa en "kärleksgåva" till mig själv. Har man lite sämre ekonomi och pengarna inte räcker till att ge sin blivande fru den ring hon önskar kan man väl iaf hjälpas åt och betala den gemensamt? Trist av honom, tycker jag.

    Jag tycker iaf att din idé om att ha en liten "vill du gifta dig"-ceremoni lät mysig, speciellt eftersom ni enbart frågat om förlovning. Då kan ni ju göra ert ringbyte lite romantiskt och som en "grej". :)

Svar på tråden Köpa sin egen förlovningsring?