• Linngb­g
  Äldre 25 jun 12:32
  11025 visningar
  5 svar
  5
  11025

  när kom mensen tillbaka efter cerazette?

  jag slutade för 4 veckor sedan med cerazette pga att jag har fått vestibulit. just cerazette hade jag då ätit i ca 1,5 år och innan det ett kombinationsp-piller under ca 7 års tid med uppehåll under några månader då jag drog av hälsenan. innan jag började med p-piller så hade jag alltid väldigt regelbunden mens, och då jag åt cerazette hade jag inga blödningar alls. nu har det som sagt gått lite över 4 veckor sedan jag tog det sista pillret och hittills har jag inte haft minsta tecken på varken blödning eller ägglossning. efter lite googlande så verkar det som att det är väldigt olika hur fort kroppen kommer igång med allt igen, men de flesta av trådarna är gamla så jag tänkte att jag frågar här också. hur fungerade det att sluta med minipiller (främst cerazette) för dig?

 • Svar på tråden när kom mensen tillbaka efter cerazette?
 • Äldre 25 jun 17:46
  #1

  typ 3-4 månader innan mensen kom igång efter jag slutat med cerazette. 

  Dock hade jag mens som vanligt med pillerna men upphörde helt när jag slutade och den naturliga mensen kom nånstans mellan 3-4 månader efteråt. 

 • Linngb­g
  Äldre 26 jun 07:47
  #2

  tack för svar. verkar som att det tar rätt lång tid för många.. usch, det är ju så praktiskt med p-piller men såhär i efterhand när kroppen liksom "stannat av" undrar man ju hur nyttigt det är med alla hormoner egentligen. det kommer väll igång så småningom, men jag hoppas att jag slipper blöda på bröllopsdagen! lite meckigt att byta tampong iklädd stor fluffig vit klänning ^^

 • Äldre 26 jun 23:55
  #3

  Beklagar din vestibulit.

  Hormoner från p-piller har sina biverkningar, men graviditetshormoner är än värre.

  Du är inte gravid förresten? Det går att bli inom två veckor efter att man slutat med pillren. Ägglossningen är ju inte alltid så tydlig.

  Annars tar ju en menskopp betydligt mer blod än en tampong, värt att prova? Fast då behöver du nog få mensen åtminstone någon dag före bröllopet, så att du kan kolla att den håller ordentligt tätt på dig.

 • Linngb­g
  Äldre 27 jun 09:13
  #4

  nej att jag skulle vara gravid är nästintill omöjligt. vi hade sex senast för ca 6 veckor sedan, och då gick jag fortfarande på piller. det har gjort så ont att sexlivet har varit i princip obefintligt under några månader... försökte söka till gyn för det, men det finns nästan inga tider att få här i stan. ringde runt till säkert 15 mottagningar och ingen hade tid förrän tidigast i augusti. hade jättetur och fick tips om en nyöppnad klinik, ringde dit och fick tid tre dagar senare. grät nästan av lättnad när hon direkt förstod att det var vestibulit baserat på symptomen och att jag åt p-piller. tänk om jag hade gått med det ändå till augusti/september??

  menskopp kan ju absolut vara ett alternativ! tack för tipset :)

 • Anonym (neovl­etta)
  Äldre 28 jun 11:42
  #5

  Jag slutade med mina p-piller, neovletta 28, den 17 maj efter att ha ätit dessa i sju år och sex månader. Jag åt klart hela kartan och "mensen" slutade dagen efter (som planerat). Vi påbörjade då vår babymaking... en vecka efter ägglossningen fick jag alla graviditetssymtom man kan tänka sig! Halsbränna, stora bröst, illamående, trötthet, svettningar... Jag, lycklig i hågen, köpte graviditetstest och på vägen hem kände jag nåt blött i trosan. BLOD! Testade ändå, men det visade negativt. Blödde i över två veckor innan det slutade. Sen var jag utan mens i tio dagar och på ägglossningsdagen började jag blöda igen. Nu har det gått fem dagar med blödningar... Känns så otroligt jobbigt, speciellt med tanke på att jag inte vet när eller om jag får ägglossning.

  Försöker läsa på om hur kroppen fungerar efter p-piller, men det verkar som att det är mer vanligt att inte blöda, än att blöda nästan konstant. Det är väldigt frustrerande i och med att jag mådde hur bra som helst med p-piller! Mensen var hur regelbunden som helst (kl.15 på söndagar), jag mådde bra, sexlivet var bra... Nu har jag svettningar, irritation, ständig pms och blöder (vilket är jobbigt när man vill vara i bikini och även tillverka barn).

Svar på tråden när kom mensen tillbaka efter cerazette?
Logga in
Bli medlem