• Äldre 26 jun 23:13
  9501 visningar
  17 svar
  +1
  Inlägg från Lenblo Visa alla inlägg
  17
  9501

  Jag blir arg på bibeln, min kille vill gifta sig kyrkligt

  1 Kor 7:35  är inte heller så mycket att uppröras över:
  Paulus tycker att det är bättre att vara ogift man eller kvinna (utan något sex inblandat för någon) för att tjäna Gud bättre än som gift med alla förpliktelser en familj för med sig (med sex). Men om man känner att man inte klarar av att avstå från varandra så är det fortfarande helt ok att gifta sig.

  Det sista brukar frikyrkoungdomar belåtet konstatera.

  Det roliga är att en kompis till mig, under en lite överandlig period, hade idén att han ville ha det bästa Gud hade för honom och då borde han alltså förbli ogift. Just på basen av detta bibelställe. Själv var jag rätt säker på att den vägen inte var något för mig. Ett antal år senare kom samma kompis fram till att det bästa som Gud hade för honom var - jag! Firar sex år som gifta snart. Skrattande

  Annars kan jag hålla med om att ifall du ändå inte är troende är det kanske lika bra att du inte gifter dig i kyrkan. Trots allt är det ju en gudstjänst och det brukar bli en massa prat om Gud, om än inte någon kvinnlig underordning.

 • Äldre 12 dec 09:51
  #17

  Jag skulle snarare säga att man blir ett kött med den prostituerade, vilket kanske inte är så lyckat det heller. Som jag förstått det står "ett kött" för att man sammanfogat två saker så hårt att om man försöker ta isär dem är det delarna och inte fogen som går sönder. Inte undra på att folk mår dåligt vid separationer.

  Sedan finns det massor av beskrivningar av äktenskap, både lyckade och mindre lyckade. Som OT kan man ju nämna att tvegifte intressant nog inte räknas som synd i bibeln (med tanke på ett kött och det där), men att det uppenbarligen bäddar för stora problem.

Svar på tråden Jag blir arg på bibeln, min kille vill gifta sig kyrkligt
Logga in
Bli medlem