• Aniara­4
    Äldre 26 Jun 12:36
    11594 visningar
    17 svar
    +1
    17
    11594

    Jag blir arg på bibeln, min kille vill gifta sig kyrkligt

    Jag delar inte heller synen på kyrkan som så konservativ och fördömande och baserad på precis ALLT i bibeln, de präster jag känner är bland de mest öppna, kloka och accepterande människor jag vet. Faktum är att prästerna ofta är mer progressiva än t.ex. brudpar som vill iscensätta unkna patriarkala symbolhandlingar med kyrkan som bakgrundsmiljö. (Ok, let's not go there.)

    Samtidigt instämmer jag fullständigt i Nyfiken Guls tråd om hur man kan göra om man vill ha en vacker vigsel utan en massa snack om Gud. 

    En kyrklig vigsel är en öppen gudstjänst, som prästen håller i sin kyrka, och ett par kan få gifta sig inom ramen för den gudstjänsten och oftast dessutom få påverka innehållet ganska mycket. Det är inte en schysst gratisservice med snygg bakgrund som ni har rätt att diktera helt på era villkor. Alltid bra att påminna om det så här års.

    Så läs på Svenska Kyrkans hemsida om hur en vigsel där går till, välj en sån vigsel om ni är ok med det upplägget eller välj en borgerlig vigsel om kyrkan känns fel. Och nej, man behöver inte kunna stå för varje ord i bibeln för att gifta sig i kyrkan, faktum är att det skulle bli väldigt få kyrkvigslar kvar om det var ett kriterium. Och ganska få präster.

  • Aniara­4
    Äldre 26 Jun 12:37
    #12
Svar på tråden Jag blir arg på bibeln, min kille vill gifta sig kyrkligt