• Plättis

    Vad ska vi ha för "dresscode"?

    Tänk på att klädkod inte är för er skull, utan för gästerna. Att få en inbjudan till ett bröllop är jätteroligt, men man vill samtidigt känna att man inte kommer för enkelt klädd eller för uppklädd jämfört med alla andra. "Sommarfin" låter jättegulligt och bra, men vad innebär det rent praktiskt? "Bonderomantiskt" låter också fint, men vad förväntar ni er att gästerna har på sig? Spelar det någon roll vad de har på sig? 

    Fast vi var supertydliga med klädkod i inbjudan har telefonen ringt i vansinne och alla (kvinnliga) släktingar har frågar vad de får ha på sig för att det ska passa klädkoden. Min syster sa att det var svårare att hitta en klänning som gäst än om hon skulle ha gift sig själv (och det kommer hon få äta upp i framtiden), och det ligger något i det. Vi har ändå klädkod "kavaj", vilket är det absolut vanligaste (om man inte har "mörk kostym"). 

    Om det är "bonderomantik" ni tänker er kanske det är lättare att skriva "ljus kostym" för männen och "enkel sommarklänning" för kvinnorna? 

    Jag är själv inte jätteintresserad av att våra gäster ska passa in i vårt tema, utan de är inbjudna för att vi vill ha dem där. Vad de har på sig struntar jag i, så länge jag inte behöver se någons bröst eller hela rumpan för att någon har för urringat eller kort skuren kjol/klänning. Så länge de kommer på bröllopet och har trevligt med oss kommer vi vara nöjda.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vad ska vi ha för "dresscode"?