• Äldre 16 Jun 14:57
    7077 visningar
    11 svar
    11
    7077

    Island?!

    Jag och syrran besökte Island och Reykjavik förra sommaren, vi reste dit med Iceland Air midsommarafton och kom hem en vecka senare. Vi bodde på ett väldigt populärt hostel, KEX hostel - vi är ganska unga och ville ha ett personligt, mysigt boende som inte var speciellt dyrt. Förutom att uppleva Reykjavik red vi på islandshästar, besökte blå lagunen, hyrde en bil och åkte runt den sk "Golden Circle" samt var på valsafari. Det jag verkligen rekommenderar är att hyra en bil och åka runt en dag! Trafiken på Island är väldigt lik den svenska och inte alls svår att förstå sig på.

    Gällande maten är det viktigt att se upp om du är nötallergiker, islänningarna gillar att ha nötter i det mesta, så fråga innan du beställer någonting. Ingen restaurang vi åt på var direkt dålig, tvärtom så kan du beställa en fiskrätt varsomhelst på det minsta skabbiga hak och den är fortfarande perfekt tillagad! Den bästa middagen åt vi på The Fish Company i Reykjavik.

    Jag skulle alla gånger åka tillbaka till Island om jag fick möjlighet, gärna tillsammans med min fästman. Är du lite mer äventyrlig och vill ha en romantisk bröllopsresa så är Island perfekt Glad

  • Äldre 22 Jul 15:33
    #8
    ballerina skrev 2015-06-20 10:18:41 följande:
    Åh men nu vill jag ju ännu mer åka tillbaka till Island!! :)
  • Äldre 12 Feb 09:23
    #10
    mygu skrev 2016-02-11 18:41:09 följande:

    Vi gifter oss i juni och funderar på en veckas bröllopsresa till Island. Hur är vädret då? Som Sverige? Mycket mygg eller ok? Verkar ju fantastiskt utifrån vad som står i tråden!


    Vi åkte dit midsommarafton och stannade en vecka. Inte ett mygg - jag är väldigt känslig så det var perfekt Glad Temperaturen låg på mellan 12-15 grader. Så tänk på att packa ner en vindtät jacka och en varmare tröja. Vädret var väldigt varierande, ofta lite blåsigt och växlande molnighet men någon gång kom det en regnskur. Om solen kikar fram är det underbart att sitta i lä mot en solvägg med en öl i handen Glad
Svar på tråden Island?!