Inlägg från: Pess |Visa alla inlägg
  • Pess

    Hur hantera tiggare utanför kyrkan?

    Vilken jobbig situation. Det är nog vanligt vid många kyrkor. Man kanske kan be någon att i förväg gå dit och försöka be dem flytta på sig, då det kommer vara t ex en privat fotografering precis där? Någon gäst eller om det finns någon vaktmästare tillgänglig t ex? Det är ju inte så roligt att som brudpar behöva ställa sig och försöka kommunicera och mota bort dem, då det ofta inte kan språket, och i vissa fall beter sig väldigt påträngande, tyvärr. Det blir ju obehagligt om de vägrar flytta på sig eller börjar be om pengar av brudparet eller gästerna. Det är ju hemskt tråkigt om man ska behöva vara otrevlig.

    Att bemöta dem är ju öht svårt med tanke på deras situation. Jag tycker fruktansvärt synd om dessa stackars individer som tvingas tigga, och det är hemskt att se dem sitta där utan att direkt kunna göra något åt det. Är ju samtidigt, av självklara skäl, emot organiserat tiggeri, då detta ej gynnar de som faktiskt är utsatta och utnyttjas. Att ge dem pengar främjar ju i princip slaveri och människohandel. Det är ju otroligt svårt att bara gå förbi en människa som står och ber om hjälp, och när de blir väldigt efterhängsna och påträngande, och inte ber utan begär att få pengar, ja då blir det ju direkt olustigt. Inte jätteroligt att få rumänska svordomar muttrade till sig, eller ropade efter sig för den delen, för att man inte vill göra dem en otjänst. Att ge dem mat är inte "nog" alla gånger, och jag kan förstå att de blir frustrerande för en utsatt person att inte få in det som, av bossen, förväntas av den, och jag bara delar med mig av några bullar och bröd ibland. Men ja, ibland blir det direkt jobbigt att hantera.

    All respekt till de stackars människorna, men jag hade helst önskat slippa ta en sådan konfrontation själv på min bröllopsdag.

  • Pess
    Nightrod skrev 2015-06-01 11:26:04 följande:

    Ställ istället frågan

    hur hade du gjort om det var lekande barn framför kyrkan, eller en luffare/ alkis som satt där på en bänk, eller ungdommar som hängde och rökte på.

    Man hade bara kört bort dem utan att fundera på det. Så varför göra det i detta fallet?


    God poäng, jag skulle iaf be vakmästaren/släkting/best man göra det. Och skulle låta denne gå ut innan alla andra, bara för att slippa att persoen kanske ställer till en scen inför alla och dödar stämningen, det hade jag gjort oavsett vem som satt i vägen, förutom barnen, de hade jag ätit upp.
  • Pess
    Chicita skrev 2015-05-31 22:12:43 följande:

    Är det så lukrativt att sitta utanför kyrkorna och tigga? 


    Eller tja kanske i större städer? 
    Har aldrig sett en tiggare vid kyrkorna här.Så jag har aldrig ens tänkt tanken att det kunde vara ett problem.

    Däremot var det lagom kul att behöva hantera ett annat brudpar, fotograf och brudparets gäster på vår bröllopsdag. 
    (sök upp inlägget - respektera övriga brudpar - om ni vill se vad jag menar)

    Men som Aniara4 skriver så kan man ju be dom flytta sig (eller snarare be någon att be dom - typ kyrkvaktmästaren eller någon släkting) 


    Annat brudpar? Ojdå, har inte läst andra tråden, vad gjorde dem vid kyrkan när vi precis gift er? Deras tid kan väl inte ha varit så tätt inpå? Rynkar på näsan
Svar på tråden Hur hantera tiggare utanför kyrkan?