Inlägg från: gloriousgirlgirl |Visa alla inlägg
  • gloriousgirlgirl

    Hur hantera tiggare utanför kyrkan?

    Hej,

    Vi gifter oss i augusti och jag vet inte hur jag ska hantera de tiggare som sitter utanför kyrkan jämt. Jag vet ju att kyrkor är öppna för alla men samtidigt är jag så pass egoistisk i detta läget att jag vill ha ett tiggeri-fritt bröllop. Hur ska vi agera? Vill inte ha dem där på trappen när vi går ut, fotas etc. Hade aldrig tänkt att detta är ett problem men jag vet inte hur jag ska agera.

  • Svar på tråden Hur hantera tiggare utanför kyrkan?
  • gloriousgirlgirl

    Javisst, de kanske flyttar på sig självmant, det vet jag ju inte. Tänkte mest om någon härinne hade hanterat en sådan situation tidigare och hade några tips. Sen tror jag inte att det är så konstigt egentligen, att inte vilja ha tiggare med sig på den dagen. Jag vet ju att de sitter där, i vägen för folk idag så att det knappt går att gå in, och då har de inte flyttat på sig alls. Jag vill ju kunna hantera situationen vänligt men bestämt.

  • gloriousgirlgirl

    Jag har kollat litegrann under våren, dock är det inte så många bröllop just i denna kyrkan (en Domkyrka) men snarare större gudstjänster och då sitter det flera stycken där som inte flyttar sig en tum för att folk ska kunna gå in och ut ur kyrkan. Inte ens för handikappade och gamla med rullator... Å andra sidan är en gudstjänst inte detsamma som ett bröllop där man samlas utanför osv. Men jag ska nog göra som ni säger, prata med vaktmästaren, kanske har de ett jättebra sätt, eller bra kontakt med de tiggare som är där (brukar ofta vara samma personer ju) så det kanske löser sig utan att jag behöver agera. Och i värsta fall så får någon be dem flytta sig en stund och så får man se om det funkar. Det värsta som kan hända är ju att man får en tiggare på sina bröllopsfoton och ja... inte alls kul, men det är ju ingen som dör iaf, så det kunde ju vara värre. Jag försöker tänka ur värsta scenario på allt som rör bröllopet, så blir det säkert bra tänker jag.

Svar på tråden Hur hantera tiggare utanför kyrkan?