• Äldre 30 May 01:37
    13841 visningar
    37 svar
    -1
    37
    13841

    Varför rakar du dig?

    Jag rakar benen, under armarna och allt mellan benen. Benen rakar jag egentligen bara av utseendeskäl, de är finare när du är rakade helt enkelt. Mellan benen och under armarna är dels för utseende men också av hygieniska skäl. Jag tycker det känns ofräsch och kliar mellan benen om jag inte rakar mig. Om jag inte rakar mig under armarna så upplever jag att jag svettas mer. Om jag är rakad håller jag mig torr och fräsch.

    Min man rakar överkroppen och håller ansat där nere. Jag tycker han är mycket finare med rakad överkropp eftersom han är muskulös och håller bra form. Sånt ska inte döljas med massa hår! :p Sen uppskattar jag att han håller ansat där nere eftersom det är fräschare så.

    Varför funderar du på den dagen du har en tonårs-DOTTER? Hur skulle du ställa dig till om du hade en tonårs-SON som vill börja raka sig? Skulle det också vara ett känsligt ämne? För man kan ju argumentera att det faktiskt är naturligt med skäggväxt och kanske borde skägget växa fritt?

    Jag vill inte ha barn men OM jag skulle skaffar barn så skulle jag ge dem en rakhyvel den dagen de vad om det, oavsett om det var min son eller dotter.

  • Äldre 30 May 23:19
    #18

    Jag tycker dock kroppsbehåring på män också är äcklig! :D


    Sthlm2015 skrev 2015-05-30 07:57:34 följande:

    Jag rakar mig också, av vana antar jag. När jag växte upp o tränade ansåg mina träningskompisar att behåring under armarna och på benen var äckligt, så jag föll för grupptrycket. Sedan hade jag klasskamrater som rakade sig i armarna (mellan händerna och armbågarna) för det var äckligt med så mycket hår. Killarna brydde sig säkert inte ett dugg om det mellan 5:an och 8:an.

    Problemet ligger i att det är en självklarhet att raka sig, och det märker man även i den här tråden i kommentarer som exvis "jag tycker det är äckligt", det är ohygieniskt"

    Varför tycker man att det är äckligt med kroppsbehåring på kvinnor men inte på män? Det är nog värt att ta sig en eller två funderare över. Tycker att det är så himla underbart att mina kvinnliga vänner mer och mer struntar att följa dessa normer och fattar beslut som att n"ej den här månaden orkar jag inte raka mig och det är ok!" Önskar att jag också känner mig så bekväm att jag atruntar i att ta i rakhyveln varje gång jag är i duschen, för kroppsbehåring är naturligt och det är okej!


Svar på tråden Varför rakar du dig?