• Äldre 29 May 20:26
    13832 visningar
    37 svar
    37
    13832

    Varför rakar du dig?

    Rakar mig i armhålorna och hela paketet i underlivet. Benen rakar jag under sommartid.
    Rakar mina ben och armhålor då jag tycker det är fult med behåring där.
    Mitt underliv rakar jag sedan ca 5 år tillbaka och då för att det känns skönt och mer fräscht. Utseendemässigt handlar det inte om där.

  • Äldre 31 May 00:38
    #19
    Sthlm2015 skrev 2015-05-30 07:57:34 följande:

    Jag rakar mig också, av vana antar jag. När jag växte upp o tränade ansåg mina träningskompisar att behåring under armarna och på benen var äckligt, så jag föll för grupptrycket. Sedan hade jag klasskamrater som rakade sig i armarna (mellan händerna och armbågarna) för det var äckligt med så mycket hår. Killarna brydde sig säkert inte ett dugg om det mellan 5:an och 8:an.

    Problemet ligger i att det är en självklarhet att raka sig, och det märker man även i den här tråden i kommentarer som exvis "jag tycker det är äckligt", det är ohygieniskt"

    Varför tycker man att det är äckligt med kroppsbehåring på kvinnor men inte på män? Det är nog värt att ta sig en eller två funderare över. Tycker att det är så himla underbart att mina kvinnliga vänner mer och mer struntar att följa dessa normer och fattar beslut som att n"ej den här månaden orkar jag inte raka mig och det är ok!" Önskar att jag också känner mig så bekväm att jag atruntar i att ta i rakhyveln varje gång jag är i duschen, för kroppsbehåring är naturligt och det är okej!


    Vem säger att det är mer äckligt på kvinnor? 
    Jag vill även att min man rakar sig, men jag ställer inga krav. Gillar inte män med skägg eller mustasch. Sen önskar jag även att det kan vara rensat vid kuken. Men detta är bara önskningar.

    Och hår ÄR ohygieniskt! 
Svar på tråden Varför rakar du dig?