• Äldre 26 May 11:03
    7639 visningar
    24 svar
    24
    7639

    Vart åkte/åker ni på bröllopsresa?

    Direkt efter bröllopet åker vi till fäviken. Världens 15de bästa restaurang. Vi ör båda mat och vin intresserade., det tänker vi inte ör vår riktiga bröllopsresa utan mer bara komma bort och varva ned efter allt resa. Men till sommaren åkr vi till Venedig, samma ställe dör han friade. Perfekt "city"/bad ställe :)

  • Äldre 26 May 11:28
    #8
    Linnen skrev 2015-05-26 11:07:32 följande:

    Det lutar åt att vi åker till New York en vecka och sen åker vi på en veckas kryssning till Florida och Bahamas därifrån :) Alternativet är att ta Florida en vecka och sen åka på kryssning i Karibien därifrån. 


    Det låter kul! Vi tänkte i samma banor men valde europa ändå tillslut. :)
  • Äldre 26 May 11:28
    #9
    Linnen skrev 2015-05-26 11:07:32 följande:

    Det lutar åt att vi åker till New York en vecka och sen åker vi på en veckas kryssning till Florida och Bahamas därifrån :) Alternativet är att ta Florida en vecka och sen åka på kryssning i Karibien därifrån. 


    Det låter kul! Vi tänkte i samma banor men valde europa ändå tillslut. :)
  • Äldre 29 May 12:45
    #17
    KoA2016 skrev 2015-05-29 10:47:58 följande:

    Italien - vi har aldrig varit där tidigare, men har hört så mycket gott om det och gillade idén om att kunna kombinera två resor i en på ett smidigt sätt.


    om ni är intresserade av att vesöka vingårdar så är toscana toppen???? gärna nära florens men egentligen hela det vindistriktet är så bra! finns även en svensk ägd gård där som är super mysig.

    men ni har säkert bestämt vart ni ska redan men om ni har vägarna förbi liksom och hyr bil ????
  • Äldre 29 May 12:56
    #19

    ???=smileys

  • Äldre 29 May 13:30
    #21
    KoA2016 skrev 2015-05-29 13:11:22 följande:

    Det är en del av planen. Vår tanke är att besöka Amalfikusten en vecka och sen fortsätta upp till Toscana en vecka. Vi tar tacksamt emot tips. Kommer du ihåg gårdens namn? Vad mer finns att göra där i krokarna? (I närheten av Amalfi finns det ju en hel del att se och göra). Vad finns det för kul dagsutflykter att göra kring Toscana (vi har ännu inte bestämt oss exakt var vi ska bo under tiden så vi är helt klart intresserade av om det är någon som har lite bra tips.

    Vår tanke med resan är att först ha en "vattendel" vid Amalfikusten och ta oss runt och kika på Pompeji, kanske åka ut till Capri eller liknande och gärna besöka flera små byar längs kusten. Efter en vecka är tanken att vi tar oss med tåg (finns det bättre färdsätt?) till Toscana ("landdelen av vår resa") - vart exakt vet vi inte i dagsläget. Gärna en plats som är ett bra utgångsläge för dagsutflykter och liknande. Vi har försökt kika lite på www.in-italia.com/ för att få lite känsla för vad som finns och vad vi är intresserade av. Är det någon som känner till någon mer bra sida? Tack för hjälpen!


    vad kul. vi älskar toscana? italien överhuvud taget...

    det finns en mysig by som heter greve in chianti som är ett bra utgångsläge. om man har bil tror i te tågen åker dit. närmsta tågstation skulle nog vara florens. iaf.

    där i bergen finns massor av vingårdar. den svenska heter terreno precis i chianti distriktet. i greve in chianti får man på turistbyrån en karta med olika vingårdar också. annars gick vi in i ett enoteca och provade massa viner från ditriktet. de vi gillade kollade vi upp adressen på och åkte dit. men googla innan om det är öppet. det finns verezzano också som var mysig som jag minns.

    vi bodde i en förort till florens som hette signa. riktig skitstad. lite skum men inte otrevlig. stilhotel hette hotellet och de kör en gratis till tågstationen så man kan åka till florens. tar 15 min. för varje år vi varit i signa har det blivit mer o mer nedgånget. ekonomin påverkar staden märks det, men som utgångspunkt för resor med tåg är den bra.

    hm... kommer inte på några mer vi gårdsnamn men om ni vill bo mysigt så skulle jag bo i greve om ni vill ha tågstation nöra så signa eller florens. dock får man som turist inte ha bil i florens.
  • Äldre 29 May 13:31
    #22

    vi åkte bara i bergen och till florens. ( akta er för restaurangerna mitt på torget vid duomen. överpris och rätt kass mat) men då var vi bara där i 3 nätter varje gång.

Svar på tråden Vart åkte/åker ni på bröllopsresa?