• baller­ina
  Äldre 30 apr 16:03
  2472 visningar
  7 svar
  7
  2472

  Om pengar inte spelade någon roll...

  Jag och mina vänner diskuterade en sak som skulle vara lite roligt att höra era tankar kring.

  Tänk er att ni planerar inför ert bröllop... vad skulle ni kunna spendera snuskigt mycket pengar på, och vad skulle ni nästan betala för att slippa (då räknas alltså saker man annars lägger pengar på, dvs inte fulla morbröder osv)? Vi låtsas att pengar inte är något problem (ni har mänskligt med pengar, dvs inte obegränsat men ändå så pass att ni kan spendera utan att behöva tänka SÅ mycket.

 • Svar på tråden Om pengar inte spelade någon roll...
 • baller­ina
  Äldre 30 apr 16:07
  #1

  Hehe. Tänkte ju skriva hur jag tänker också!

  Jag skulle kunna spendera nästan hur mycket som helst för en riktigt, riktigt bra fotograf/-er. Som är med och fotar och filmar redan dagen innan, under förberedelserna och hela bröllopsdagen och kanske även dagen efter... Inte bara porträttbilder alltså, utan fotografen ska även fånga gästerna. Fotografen ska vara specialist på att fånga ögonblicks-bilder.

  Det jag absolut INTE kan tänka mig betala för är att en känd artist sjunger en sång under vigseln. Visst, säkert tonsäkert och vackert. Men inte det minsta kärleksfullt... Jag vill ha en vän som sjunger från hjärtat! Då spelar det ingen roll om det blir någon sur ton eller att hen tappar texten!

 • Äldre 3 maj 21:05
  #2

  Jag skulle lägga ner väldigt mycket pengar på att få DEN klänningen uppsydd av en duktig sömmerska. Med rätt sorts tyg och få vara med och processa fram klänningen från skiss till färdigt resultat och känna att jag verkligen har MIN klänning.  Nej den behöver inte vara svulstig eller överdriven utan mer satsa pengarna i tiden på att leta ett kvalitetsmaterial och att verkligen få en genomtänkt klänning.  Den kan mycket väl vara slät och rak och utan krusiduller men verkligen kännas lyxig.  Lite som kronprinsessan Victorias brudklänning. Så enkel och slät men bara så fantastskt lyxig och helt rätt. 

  Sen skulle jag INTE betala en massa pengar på krafsiga dekorationer som riskerar att se taffligt hemmagjorda ut.  Jag vill ha smakfullt dekorerat och väljer kanske hellre att ha ett enda vackert blomsterfat mitt på bordet än tjufemtioelva billiga ljuslyktor a en tia styck från nån fyndlåda.  Eller pimpade barnmatsburkar. 

  och jag väljer hellre spotifylistor i det oändliga än att lägga pengar på något inhyrt pinsamt band eller dj

 • baller­ina
  Äldre 4 maj 15:30
  #3

  Åh, håller med på sista punkten!! Lite samma sak som en artist på vigseln. 

 • Äldre 11 maj 22:05
  #4

  Brudklänningen skulle jag lägga en obegränsad summa på om jag kunde! Nu får jag fixa det vackraste jag kan för runt 9000. Resan, herregud, har hittat de mest fantastiska resor till fiji och dylikt där man bor i bungalows ute i vattnet... Kostar ju bara en 50.000 per person dock xD 
  Och som tidigare nämnts hade en bröllopsfotograf som är riktigt skicklig varit värd sitt pris. Jag hade gärna också hyrt ett slott och lagt redigt med pengar på fantastisk mat och blommor. 
  Vad som inte är värt att lägga pengar på? Hm, överflådiga inbjudningar, onödigt dyrt band... Fast i ärlighetens namn bryr man sig väl inte om det finns obegränsat med pengar ;) 

  Nu gör jag det bästa av det jag har istället med en budget på ca 100.000 inkl resa. Mer än så känns inte som att vi kan rättfärdiga med våra inkomster och framtidsplaner :) Tror det kommer bli en fantastiskt vacker dag ändå! 

 • Äldre 12 maj 02:45
  #5

  Åh, hade velat ha festen på ett flådigt slott, med 1000 små vita kaniner springandes omkring på slottsgården (kanske med ett litet stake som avgränsar dem från själva festen, så man inte trampar på dem, men så de ändå finns där synliga ;) inspiration hämtad från prinsessan Dianas slott som jag besökte som 7åring, har varit en dröm sedan dess;)), häst och vagn för alla gäster från kyrkan till festen, fri tillgång till antihistamin för alla astmatiker ;) champagnefontäner och en damm med ståtliga svanar ;) Fantastiska blomsterarrangemang, och till kvällen storslagna fyrverkerier. Obegränsat med mat och dryck till alla gäster. Jag skulle lägga enorma summor på en riktig drömklänning som blir exakt som jag vill ha den, inte prålig, men lyxiga material, stilren och helt perfekt, detsamma för mina tärnor. Mannen skulle få den lyxigaste kostymen there is, och detsamma till hans best man. Hutlösa summor hade även gått åt på vackra accessoarer åt mig och tjejerna, och förmodligen till våra närmsta släktingar också, snygga skor och detsamma på hår, hud, smink, naglar, allt det där ytliga! Skulle ha generösa presenter till alla gäster samt bjuda dem alla på semester/spa och boende+resa i samband med bröllopet. Hade anlitat ett svinduktigt fotografteam, med känsla för att vara smidiga, hehe, som hade kunnat föreviga alla ögonblick under kvällen, både på bild och film. Hade haft en enorm bröllopstårta och alla metallföremål hade jag beställt in i ädla metaller, bara för att.... ;) Jag hade sett till att vi har ett gäng butlers som hela kvällen såg till att alla fick nya champagneglas när deras blev tomma, om de så önskade, och som hela tiden såg till att allt var rent och snyggt överallt, och erbjöd vatten till de som såg ut att kunna vara påväg att bli lite för förfriskade! Hade bokat en stor orkester som hade fått stå för den musikaliska underhållningen, samt i förväg bokat danslektioner med Tony Irving i minst ett år innan, för att inte göra bort mig totalt när det skulle bli dags för brudvals ;) Hade även sett till att ha tränat med PT i ett år i förväg för att få den perfekta "bröllopsformen" ;) Mot kvällen hade jag velat bli upphämtad med limmo, och körd till en liten privat flygplats i närheten varifrån vi skulle ta ett lyxigt privatjet till vår extremt påkostade bröllopsresa på någon paradisö där vi skulle få äta lyxiga måltider, ha obegränsat med spabehandlingar och enormt mycket egentid för att bara umgås, sola, bada, upptäcka nya saker och bara njuta av varandra ;) Självfallet vill jag inte ha några andra människor på stranden, därför abonnerar jag hela paradisön åt oss! 

 • Äldre 12 maj 02:46
  #6

  Glöm det jag sa om att jag abonnerar hela ön... Jag köper den!

 • Äldre 12 maj 02:56
  #7

  Jag kan tänka mig att byta ut svanarna mot vita påfåglar för att minska smitningsrisken :D

Svar på tråden Om pengar inte spelade någon roll...
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.