• Tips på NYA tips/aktiviteter under festen

  Tis 14 apr 2015 20:50 Läst 3220 gånger Totalt 8 svar
  Tis 14 apr 2015 20:50

  Hej!
  Jag skall vara toastmadame på min fasters bröllop i sommar och försöker samla på mig lite idéer för att få till något nytt som man inte varit med om tidigare. Har ni några andra förslag förutom de som står nedan? Vore så tacksam för hjälp! Vad har ni för ideér att en toastmadame mer kan göra förutom nedanstående lekar, ange när det är mat och tal osv.?
  *Skoleken
  *Lämna tillbaka nycklar
  *Tappa paket som låtsas gå sönder.
  *Klippa slipsen

  Har ni några andra förslag förutom dessa?

 • Tis 14 apr 2015 21:01 #1

  Har tyvärr inga tips på lager, men du får gärna berätta hur de lekar du nämnt här ovan går till! :D

 • Ons 15 apr 2015 17:07 #2

  Samarbetsleken! 

  Tre par, varav det ena paret är brudparet, ska delta. 

  Framför alla tre paren finns ett bord. På bordet ligger  ask,tejp,omslagspapper och presentsnöre.   Varje par har tilldelats ask/tejp/papper/snöre    (snöret är redan tillklippt i förhand och tejprullen är en rulle med plasthållare/avrivare) 

  Nu ska paren lägga armarna om varandra så varsin hand är ledig.  Dvs vänster arm för den ena och höger arm för den andra.  

  Sen ska man samarbeta för att slå in paketet korrekt.  Korrekt menas att inget av asken ska synas under pappret, pappret ska vara tejpat och snöret omknutet med rosett. 

  Bäst samarbetat har vunnit.  

  del 2 i denna lek består i att man frågar alla tre par vem som i paret är bäst på vissla.  Den som är BÄST på att vissla får gå och sätta sig.... 
  De tre kvarvarande får nu 5 mariekex vardera.  Ät upp dom utan att slicka sig kring munnen och först godkänd och klar måste vissla gubben noa!  

 • Fre 17 apr 2015 10:05 #3

  Jag har en lek som jag gjorde på ett bröllop som blev väldigt uppskattad om du vill ha den.

 • Sön 19 apr 2015 11:37 #4

  Jag puffar lite liv i den här tråden, för jag är också intresserad om roliga lekar!

 • Sön 19 apr 2015 16:43 #5

  Jegen, vet inte med TS men jag är idel öra!

 • Tis 28 apr 2015 18:47 #6

  Jag med! Tacksam för alla tips! hihi

 • Tis 28 apr 2015 19:48 #7

  Kan tyvärr inte bifoga word-dokument men det är en paketlek där ett paket vandrar runt bland olika gäster med hjälp av olika beskrivningar...vi hade mycket skratt & alla var med på noterna. Om du vill kan jag maila den till dig

 • Lör 2 maj 2015 20:59 #8

  Denna kanske är gammal som gatan... vet inte ens om den är kul heller :P  (åh vad jag säljer in det bra)!
  När jag var liten skulle bruden hitta sin man genom att känna på hans ben. Flera män (ca 5 eller så) fick kavla upp byxbenen (stod på en scen). Bruden fick ha ögonbindel och känna på alla håriga ben och hitta sin man!
  Kanske passar vissa brudpar, eller kanske finns en modernare variant :)

  Jag var på en stor konferens en gång som hade sin egen "twittersida" eller liknande där alla kunde skriva så att det endast hamnade på denna privata sida... Varken jag eller min sambo kan tyvärr något om teknik och jag är inte så haj på sociala medier (har endast facebook) men fick just tanken att detta kanske kunde vara något man kunde ha på en stor duk under middagen?
  Så kunde alla skriva små lyckönskningar eller lägga upp roliga bilder (istället för de klassiska engångskamerorna som måste framkallas).Vad tror ni om detta??
  Så kan toastmadamen/toastmastern läsa upp valda inlägg ibland eller så får det bara rulla på i bakgrunden...
  Det kanske kräver "rätt" gäster så att det sköts på ett snyggt sätt o inte börjas skriva pinsamma/konstiga grejer eller genanta bilder när folk börjar bli fulla...

  Jag har varit på bröllop som hade fyrverkerier på kvällen. Jag har (som jag nämnt i annan tråd också) funderat på att alla gäster skulle få tända varsin "thailändsk rislykta" och skicka iväg... Skulle vara sååå vackert att se 50-100 rislyktor segla iväg i natten... Plus att alla får resa sig upp o gå ut i friska luften efter maten och börja mingla runt lite :)
  Om jag får lov att kapa tråden lite tar jag gärna emot tips på aktiviteter som får gästerna att resa sig upp t.ex. efter middagen!
  Själv är jag inte så förtjust i jobbiga/pinsamma lekar o sådär utan ska vara nåt som känns trevligt och kanske inbjuder till prat mellan gästerna :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll