• Äldre 13 Apr 20:38
  9137 visningar
  31 svar
  31
  9137

  Förlovningsring? Varför så olika?

  Dessutom behöver du inte hinta till din kille om diamanter i förväg. Möjligen för att vänja honom vid tanken att lägga en massa pengar på en ring då. Enligt den svenska traditionen är det visserligen killen som friar, men sedan går man och väljer förlovningsringar gemensamt. Då kan du/ni välja de ringar ni tycker om.

  Själv var jag så säker på att han skulle fria att jag började leta ringar redan innan. Då snubblade jag över en Ebay-auktion där den fina diamantringen måste köpas nu. Så sedan låg den där så lämpligt i en ask som min man diskret plockade med sig innan han friade. Egentligen var den tänkt att vara vigselring, men man tager vad man haver. Glad

  Andra lämpliga tidpunkter för diamantsmycken: Vigselringen (naturligtvis), morgongåva, smycke efter första barnet, jämna bröllopsdagar... och varför inte en födelsedag?

  Sedan finns det ju billigare men fina alternativ till diamanter om man nu inte ska nöta på smyckena varje dag.

 • Äldre 12 May 13:38
  #27
  +2
  wifeyforlifey skrev 2015-05-07 13:55:37 följande:

  Min sambo vet att jag vill ha en diamantring när vi förlovar oss, en vanlig slät kan man ju ge vem som helst, när som helst. Jag vill ha commitment på riktigt, då vet jag att han vill vara med mig för alltid. Fick ett diamanthalsband på 0,5 ct efter vi känt varandra i två månader så han har själv sagt att ringen inte kommer bli mindre i alla fall. Hoppas på Tiffanys! Ska ha ett wedding band vid bröllopet.


  Är det inte snarast så att de flesta verkligen undviker att ge någon en slät ring - just för att alliansringar brukar vara släta? Det är ju en symbol, inte att han satsat så mycket pengar på dina smycken att han "sviker sin investering" ifall han går. Trots allt så ligger överlåtelsen i hjärtat och inte i plånboken.

  Skulle jag kräva diamanter i samma storlek som vår överlåtelse skulle vi inte ha några pengar kvar att leva för. Skrattande
Svar på tråden Förlovningsring? Varför så olika?
Logga in
Bli medlem