• Äldre 10 apr 13:15
  8840 visningar
  31 svar
  Inlägg från Nightrod Visa alla inlägg
  31
  8840

  Förlovningsring? Varför så olika?

  AMD skrev 2015-04-10 10:53:11 följande:

  Hej! Jag har en liten undran. En stor del av min bekantskapskrets har börjat förlova sig utan några direkta planer på giftermål eller så. Det jag förundras över är ringarna som väljs. Det är alltid släta trista och matchande guldringar. Vad är det för fenomen? När jag drömmer om min förlovning (och visst, jag kanske är lite inspirerad av USA-konceptet här) tänker jag DIAMANTER. En stor (allt är ju relativt) diamantring att sätta på fingret. Men det kanske mer är relaterat till ett frieri, och att man blir förlovad på det sättet? Inte en gemensam planering av det hela?

  Fattar inte helt enkelt, hur det kan skilja så mycket mellan olika förlovningar? När jag hintar till min kille om det är jag mycket noga med att pusha för diamanter. För helt ärligt, om man inte får ett diamantsmycke när man förlovar sig, när får man det då?

  Insåg att jag låter extremt osympatisk i detta men det är inte fallet :) Det är en genuin nyfiken undran! Är det standard med släta guldringar? Är jag konstig som önskar mig en förlovning med en diamantring?


  Fast i USA förlovar man sig väl med vigselringen, det är den som är den med en stor diamant, men då tillkommer ingen på bröllopet. Där förlovar man sig inte heller på samma sätt som i Sverige, för där betyder fölovningen att bröllopet snart stundar. (engaged to get married)

  Medans man i Sverige kan gå som förlovade halva livet utan att gifta sig, här ser man inte förlovningen som ett löfte för giftemål (som det var från början, dvs innom ett år efter förlovning skall giftemål ske) utan mer som ett tecken på kärlek, i min mening lika stor som ett "brythjärta" att böra runt halsen, om man inte tenderar att gifta sig innom ett år. Samt att i sverige har vi två ringar på ett annat sätt, en förlovning, en giftemål och det är själva bröllopsringen som är den "feta".

  Personligen tycker jag det inte finns fulare ringar än utstående stora diamanter, tycker det skall va infällda för att ens va snyggt, så jag skulle hellre lägga pengar på en ovanlig designer ring än en stor kostnad på en ful diamant
  Live free, ride free
 • Äldre 10 apr 13:37
  #8
  +1
  AMD ts skrev 2015-04-10 13:26:15 följande:
  Fast i USA förlovar man sig väl med vigselringen, det är den som är den med en stor diamant, men då tillkommer ingen på bröllopet. Där förlovar man sig inte heller på samma sätt som i Sverige, för där betyder fölovningen att bröllopet snart stundar. (engaged to get married)

  Gör man verkligen det? Man byter ju ändå ringar på bröllopet, tar man av den för att sätta på den igen eller? Uh :) I min värld får man en ring med en (1) större diamant vid förlovning, och en slätare med kanske ett antal mindre diamanter vid själva vigseln.

  Har som det märks mycket stor koll ;)

  Kan mycket väl vara så.
  Men oavsett så är det omvänt gentemot sverige, där lägger de pengar på förlovningsringen och mindre på bröllopsringen, medans i sverige är det tvärt om.

  Återkopplar det med att förlovning i Sverige numera är blaha blaha man kan gå i flera flera flera år utan att gifta sig men ändå vara förlovade, så är det ej i USA, där är som sagt förlovningsringen en förfrågan om giftemål.

  Sverige vs USA
  ------------------------------------------
  I sverige är man förlovad efter orden
  Vill du förlova dig med mig?
  Ja!

  Livet går vidare som inget hänt...

  Tills frågan kommer.
  Vill du gifta dig med mig?
  Ja!

  Bröllop planeras
  -----------------------------------------
  I USA är man förlovad efter orden
  Will you marrie me?
  Yess?

  Sedan planeras det bröllop
  Live free, ride free
 • Äldre 10 apr 13:42
  #9
  Plättis skrev 2015-04-10 13:30:24 följande:
  Jag läste på lite om olika traditioner vid förlovning och giftermål, och i USA är det bara kvinnan som får en förlovningsring, sedan får man varsin vid vigseln. Eftersom traditionen i USA är att man har väldigt påkostade bröllop så kanske det är smart att ha en dyr förlovningsring och sedan en enkel vigselring? 

  Min sambo och jag förlovade oss med avsikt att gifta oss, men inte inom ett år. På bröllopet kommer vi ha varit förlovade i precis två år och sju månader, vilket känns ganska lagom. Det var en ekonomisk fråga, antingen gifta oss bara för att göra det inom ett år eller vänta och få det bröllop vi ville ha.
  Som sagt är det i princip nästan tvärt om i usa gentemot sverige. Även om sverige också har stora bröllop så är det först bröllopsringen man lägger pengar på, för den är ju den enda ring som har anknytningar till själva förfrågan om att gifta sig.
  Live free, ride free
 • Äldre 10 apr 15:24
  #12
  Plättis skrev 2015-04-10 15:13:13 följande:
  Det är nog olika från par till par hur man gör. Vi förlovade oss som sagt för att gifta oss, men min bästa vän var förlovad med sin man i flera år innan hon till slut friade igen och de började planera bröllop och gifte sig ett halvår senare. 

  Vissa personer i vår omgivning har skällt på oss eftersom vi tagit lång tid på oss mellan förlovning och bröllop, men vad spelar det egentligen för roll?

  det spelar ingen roll.

  Men det är ju ändå det som är skillnaden mellan Sverige och USA.
  Vi frågar om att förlova oss, sedan frågar vi om att gifta oss.. dvs det är två helt oknytna event.

  I USA blir man först förlovad när man ber om att få gifta sig med någon. Från dagen ena i paret ber om att få gifta sig med den andre så är de förlovade. Dvs det ena är ett resultat av det andra.

  Så jag säger inte att det är något fel i att förlova sig, men i jämförelse så är förlovning i sverige ganska betydelselöst, det innebär inget annat än förlovning, jämfört med USA där det innebär giftemål på ett helt annat sätt.
  Live free, ride free
Svar på tråden Förlovningsring? Varför så olika?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.