Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Ca pris på att låta tillverka sin drömring?

    Vi gick till en guldsmed för att göra våra ringar, och det kostar lika mycket att få en alldeles egen som att köpa samma modell färdig. Åtminstone utifrån de ringar vi tänkt köpa. 

    Jag får en halvallians i vitguld med tio st 0.01 ct forestgröna diamanter för 8 500 kr. Min sambos vigselring blir en 6 mm bred, slät vitguldsring för 10-11 000. Men hans kräver väldigt mycket mer guld än vad min gör Det bästa är att vi får proffshjälp för att hitta de ringar vi passar i och som kommer hålla precis hela livet.

    När jag visade ringar jag hade som inspiration för att kolla vad de hade som motsvarade det sa de "det här är en hållbarare design, vad tror du om den?" och så var jag övertygad på tre sekunder. 

    De höll sig precis till den budget vi gav dem, och dessutom fick vi tips på hur vi kunde göra för att komma under den. Vi lämnar in gamla konfirmationssmycken och får sambons ring för bara arbetskostnaden, vilket betyder att den kommer kosta 2 500 kr och vi får många tusenlappar över till annat.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Mirred skrev 2015-04-04 15:37:50 följande:

    Min kommer gå på 10600kr, tror jag jag och Plättis har från samma ställe...

    Jag la till att jag vill ha en garanti att det är MITT guld som ska va i ringen....kommer ha 5st stenar i den också, 4st 0,01 och en som är större....minns just nu inte hur stor den var...


    Ja, vi borde ha från samma ställe

    När vi var där och pratade sist fick jag ett lite annat pris, jag tror min ring hamnade på 9 300 då, för 10 st 0,01 ct diamanter och en smal skena i vitguld. Sambons ring blir en 7 mm bred slät vitguldsring och kommer hamna på 11-12 000. Men eftersom vi lämnar in guld i utbyte betalar vi bara för arbetskostnaden på hans ring.

    Vi har ändrat oss typ tio gånger om ringar under planeringen, men nu tror jag vi bestämt oss på riktigt
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Pess skrev 2015-05-10 03:30:19 följande:

    Låter superfint! :) När du säger "passar i", menar du rent estetiskt, typ som om man passar i en tröja, eller att de känns som "ni" ? :)

    Vad skönt att det gick så snabbt för er :D Känns nästan som en dum idé att ge sig in på ett sådant projekt för en velpotta som mig! :D Jag kan aldrig bestämma mig om någonting alls! :D

    Visa gärna bild på dem! :D


    Det är nog lite både och. Sambon fick hjälp att välja ut rätt storlek och bredd på ringen, och han är jättenöjd med resultatet. Även om jag bestämde mig snabbt så tog det tid innan vi beställde dem :) Om två och en halv vecka är de färdiga, då kan jag lägga upp bild!

    Jag är också en extrem velpotta och hade bestämt mig flera gånger innan jag väl provade den här och kände "nu är det rätt". Men jag hade kunnat ta vilken som helst av de innan också med samma resultat ;)

    Angående titan tror jag att det blivit mycket vanligare på senare tid. Det är hållbart, slitstarkt och går göra fina, nätta ringar av. Sambon funderade länge på titan eller stål eftersom han jobbat inom industrin tidigare. Men nu är han systemtekniker och kan ha "finring" utan att den kommer nötas ut på nolltid.

    Visserligen har han en silverring nu medan vi väntar på vigselringen, och den såg misshandlad ut efter en vecka :P
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag är ingen titanexpert utan ska nog låta någon annan svara på hur man kan göra Men jag hittade några smala när jag googlade. 

    Just förlovnings- eller vigselringen skulle jag inte vilja ha i silver, men jag har många andra smycken i silver. Och de blir finare ju mer man använder dem. Alla smycken nöts ju, och jag tycker det är en del av charmen. Vigselringar som har suttit på varje dag i typ 30 år och har blivit smala och släta är det vackraste jag vet. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Ca pris på att låta tillverka sin drömring?