• Äldre 10 Mar 15:53
    6891 visningar
    32 svar
    32
    6891

    Svartsjuk?

    Jag har blivit "utjagad" flera gånger då min dam skall ha tjej besök eller liknande för att hon skall få sin egentid med vännerna, anser det inte är något konstigt med det alls. Utan snarare en självklarhet att bor man ihop under samma tak skall man också kunna få ha egentid med vänner utan sin partner.
    Och jaga ut mig???
    Hon ber mig bara vara hos polaren en stund så hon får dricka vin och bubbla ifred med vänninorna, skulle jag missunna henne det? Aldrig.

    Han skall träffa sitt gamla arbetslag som han gillar uppenbarligen, och hon råkar vara en del av det. Såå hon flirtar med honom, och?? Han är ju totalt ointresserad av henne säger du själv och du litar på honom och vet han älskar dig och vill dela sitt liv med dig osv osv och ändå har du mage att skriva " att du vill känna att du betyder något för honom"
    Så allt det där med älskar, bara dig, gifta sig osv betyder alltså inte det utan bara om han ger henne en tillsägelse känner du dig nöjd och att du betyder något för honom, vet du hur småaktigt det låter och fruktansvärt svartsjukt och och ,,, hade min dam sagt så till mig hade det sårat mig så jävla djupt, att jag inte visar att hon betyder något enbart för att jag inte skäller ut en brud för att hon flirtar med mig trots att jag visar noll intresse.


    Live free, ride free
  • Äldre 11 Mar 08:33
    #10
    Anonym (Skruttan) skrev 2015-03-10 16:15:20 följande:
    När vi har fest hemma är det tillsammans. Vill han ha en kväll med grabbarna och bara dricka några öl med dem har jag inget emot det. Men nu är det en tjej som uppenbarligen stöter på honom, och då uppskattar jag inte att få höra att jag inte får vara hemma eftersom hon ska dit. 

    På en fest i höstas besvarade han hennes närmanden, och jag såg precis allt som hände. Det är av den anledningen som jag blir så förbannad på att de fortfarande har kontakt. Hade det varit jag som gjort samma sak hade min m2b parkerat sin knytnäve i ansiktet på killen, men när jag protesterar och tycker att det är fel att de fortfarande umgås är jag svartsjuk och överreagerar. 

    Jag hade uppskattat om han rakt ut hade förklarat för henne att han inte är intresserad, istället för att jag när vi umgås ska behöva höra hur hon stöter på honom och han inte säger något tillbaka. Det gör jävligt ont när jag befinner mig i samma rum som dem, och det behövs inte mer än att han bara säger "vet du vad, jag ska gifta mig om några månader, det där är väldigt opassande". 

    Om någon gör samma typ av närmanden mot mig säger jag klart och tydligt att jag är upptagen, förlovad och snart gift. Men min m2b bara låter det hända, precis som att det är viktigare för honom att känna sig eftertraktad än något annat. 

    Detta inlägget går ju helt emot det första.
    I trådstarten skriver du att du vet han inte är intresserad och att du vet han vill vara med dig och allt det där.
    I svaret till mig så vänder du på kakan och att han faktiskt mer eller mindre är intresserad och att han har besvarat flirtarna.

    Du skriver att det är pga att han skall ta hem hela arbetslaget som han inte vill du skall vara hemma, nu skriver du att det är pga att hon skall komma som du inte får vara hemma.

    Skulle en kille stöta på dig skulle din man slå en knytnäve i hans ansikte, Varför gör du inte samma sak då? Fråga henne vad fan hon håller på med, konfrontera henne själv när du ser hon stöter på honom då!?

    Jag har väldigt svårt att följa det du skriver i och med att du svänger så från trådstart till svar, när man ändrar historien när man får mothugg brukar det ofta betyda att man måste "späda på sanningen" för att få medhåll. väldigt vanligt när man är svartsjuk och vill få rätt, en höna blir lätt en fjäder för att man skall få rätt. 


    Live free, ride free
  • Äldre 11 Mar 08:50
    #11
    Pess skrev 2015-03-10 21:48:32 följande:

     
    Ah, nu ska jag gå och ta ett chillpill innan jag framstår som helt hysterisk ;)



    Ha ha ha ha och precis så var jag efter första inlägget koka av vrede och var tvungen att ta ett chill pill, massera öronsnibbarna och säga ?whasaaaah?. För det första inlägget (obs första) är så igenkännande för mig för kontrollsvartjuka som sänker en människa totalt
    Live free, ride free
  • Äldre 12 Mar 09:13
    #23

    ja nej kanske.


     


    Köper inte riktigt att man utelämnar så viktig information om man vill ha ärliga svar. Och som du skriver är du väldigt osäker med mera. Jag kommer därför köra på samma spår som tidigare för att få en annan vinkel på det hela, finns redan de som tar ditt parti och jag kan se varför men jag som har varit i hans situation och varit helt jävla oskyldig kommer därför vinkla det från det hållet som jag känner igen. Samt att jag inte hänger med i svängarna, han har gjort närmanden, ni har pratat om det och han vet ändå inte att hon gör närmanden, finns så mycket svängningar att jag tycker det tyder på att man försöker förstärka saker för att få det låta bättre (eller värre)


     


    För i min värld så är svartsjuka något som är fult, och speciellt när man är osäker på sig själv kan det gå till overkliga proportioner. Bara det att du skriver att han inte har många vänner men hans gamla arbetslag trivs han med, men att du har vänner som du tycker han borde kunna börja umgås med, men de är dina vänner inte hans vänner och att du ens skulle uppmana till att han skulle dumpa sina gamla vänner för dina vänner är lite kusligt kontrollbehovsmässigt. Likaså att du tycker han skall gå till en terapeut, du skriver han inte ni, varför tycker du just han skall gå, du pratar mycket i bejakande form att det kretsar kring dig och vad han gör vilket jag också känner igen mycket i osäkerhet och kontrollbehov.


     


    Men skall man hårddra det så är det antingen du som skapar problem och målar upp dem och blir galen rabiat och svartsjuk men så fort han ger dig bekräftelse så lugnar du dig fram tills att du börjar bli rabiat igen och lugnar dig när du får bekräftelse. Eller så är det han som inte vet vart gränserna går och då borde du lämna förhållandet, för då är det bara en tidsfråga, varför ens gå i gifta tankar om man misstror sin partner så? Eller du gör ju inte det, fastän du gör det,, gahh kan inte utläsa i svängningarna.


     


     Men jag hade en kollega som jag sms:ade med förr, en av mina få ?vanliga? bekanta så att säga, och hon var tio år äldre och jag skulle inte ta i henne sexuellt med tång och detta viste mitt X hon viste att hon var allt jag inte tyckte om hos tjejer men ändå blev jag beskylld för saker och detta var bara för att hon ville ha bekräftelse att jag skulle sluta prata med min kollega för hennes skull att jag skulle gör a saker så hon kände hon betydde mer än alla andra. Som människa har man behov av kontakt med andra, du kommer aldrig räcka till för honom eller någon, det gör ingen, alla behöver någon att prata med och utbyta tankar med som inte är sin sambo, hur mycket man än älskar och avgudar denne så behöver man mer, man behöver sina vänner hur få de än är att prata med också och umgås med ibland, nekar du honom detta på fel grunder för att du behöver bekräftelse och kontroll så kommer du driva bort honom.


    Live free, ride free
Svar på tråden Svartsjuk?