• Kostnad kombinerat bröllop + dop

  Mån 9 mar 2015 16:17 Läst 3322 gånger Totalt 1 svar
  Mån 9 mar 2015 16:17

  Hej!

  Vi har pratat lite löst om att gifta oss på barnets dop i vinter. Dock är vi helt novisa vad gäller bröllop och känner knappt någon som gift sig.
  Vi planerar att ha kombinerat dop och bröllop.
  Bjuda på enklare mat (pajer, smörgåstårta osv) samt tårta och kaffe. Allt hembakat.
  Möjligen lite större fest på kvällen men inget bestämt. Där bjuds isåfall på vin/öl och snacks.

  Ca 50 gäster, barn inkluderat. Vad kan det kosta ungefär? Om vi bortser från ringar + resa + klänning.

 • Mån 9 mar 2015 19:36 #1

  allt är ju relativt.  Vad det kan kosta beror ju på vad ni tänkte er för typ av mottagning och fest.  

  Hyr ni församlingslokalen i samband med dopet/vigseln så är ju det gratis.  Där finns alltid ett välutrustat kök .   Ska ni ha något direkt i anslutning till dop och vigseln så är det ju i så fall där ni får börja.  Kanske en mottagning med lite lättare fika?  Typ smörgåstårta , bullar, läsk o kaffe.  Kanske fokusera på dopet där .   Då blir den kostnaden i så fall bara det ni väljer att fika på plats och kanske en mindre kostnad för lite dekoration

  Resterande kostnader blir ju i så fall om ni tänker er en större fest på kvällen , då behöver ni hyra en festlokal och ni behöver tänka över vad ni ska servera , om ni ska ha någon underhållning  osv. 

  Det viktiga är i första hand att tänka över vilken sorts fest ni tänkt er.  Så att ni är tydliga med information till era gäster.  Att gå på bröllopsfest senare på eftermiddag o kväll och kanske bara bli serverad drinkar/öl och snacks kan nog många reagera på . 

  Dom dop/vigslar jag har varit gäst på eller varit anlitad som solist på har för det mesta varit ungefär såhär :  Dopet har varit i fokus först och man har firat bebisen med tårta och paket och kalas i församlingshemmet efteråt.   Sen har man lämnat barnet hos barnvakt och fortsatt med festligheter med särskilt inbjudna till en middagsbjudning av något slag och det har alltid varit i mindre skala.
  Alternativt har man haft dopfest och bröllopsfest i samma fest och avslutat tidigt på kvällen och brudparet har valt att åka på bröllopsnatt.
   
  Jag har aldrig varit med om från mitt håll i alla fall att 50 dopgäster återvänder senare på eftermiddagen för vidare bröllopsfest.  Såklart det går men då gäller det att ni är tydliga med vad som gäller. 

  Så det är svårt att sätta något pris, allt beror som sagt på hur ni väljer att lägga upp dagen och hur lång den kommer att vara.  Ju mer ni lägger in efter dop o vigsel ju mer kostar den er givetvis. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll