• Virvlande

    Bröllop i Linköping 2016

    Finns det några andra blivande brudar i Linköping med omnejd? Det skulle vara trevligt att kunna diskutera med er. =)

  • Svar på tråden Bröllop i Linköping 2016
  • Rebecca2016

    Kul att det är fler än vi som är ute i god tid med planeringen Cool

    Vi gifter oss i september 2016, vi har bokat Kaga bygdegård till festen efteråt. Den lokalen är stor och fin, bra med toaletter och köket, enda kruxet vad jag förstått är en granne som ska vara noga med tiden det ska vara tyst, men det kan vi leva med. Även kikat på Kaga kyrka som är liten och mysig, men kanske aningen för mörk, så vi ska även kolla på Ledbergskyrka. Vi blir bara ca 40 personer, så det får inte vara en för stor kyrka. 

    Temat är svart och guld, jag är inte mycket för vitt och fluffigt Kyss även om klänningen såklart ska vara vit. 

    Till festen tänker vi oss buffé, det känns mer som vi än en formell trerätters middag. Vi tittar på lite alternativ på leverantör eller funderar på att göra maten själva med mestadels kall mat.
    Eftersom vi inte vill lägga en förmögenhet på bröllopet så blir det mycket hemmafix, vilket känns kul och som det blir vad vi önskar oss. 
    Inbjudningarna fixar vi själva i temats färger, samt dekorationer har vi börjat kika på. 

    Är helt fascinerad över att allting kostar så himla mycket pengar! Letar fotograf som inte tar en hel månadslön för en halvdags arbete.. Har någon tips på bra för vettigt pris?

    Vart kollar ni på/köper klänningar? Tips på bra ställen med trevlig personal?

    Hoppas på mycket tips och trix här ju närmre vi kommer våra datum Skrattande

  • Juliapaulina

    Hej!

    Jag och min sambo har som mål att gifta oss i augusti 2016. Vi har preliminärbokat Kaga bygdegård som festlokal och ska dit om två dagar och kolla på den! Vi har varit där på ett bröllop för några år sedan, så vi har ett hum om hur den ser ut. Men nu kan man ju drömma sig bort lite mer... :) Jag tycker däremot inte att Kaga kyrka var så rolig så jag hoppas på att vi kommer få en vigseltid i Kärna kyrka. Den låg bara fem kilometer från bygdegården, så det känns görbart!

    Vi har kollat runt lite på catering också.. Finns mycket att välja bland! Men för oss är festen och gästerna viktigare än maten, så det kommer inte bli något kuvert för 1000 kronor utan vi kommer att hålla oss till en relativ billig cateringbuffé. För vad vi tror, så är det inte maten man minns bäst utan det är festen!

    Vi hoppas på att gifta oss den 13/8. Som jag längtar!

  • juniorsson

    Vi gifter oss 28/5-16 i Vårdnäs kyrka
    upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/34/VardnasKa.JPG/256px-VardnasKa.JPG
    Och har festen på Bjärka Säby g:a slott.
    www.wisthbf.se/slott-torp/bjarka-saby/gamla-slottet/bjarka-saby-gamla-slottet-hh-000528.jpg

    Mat kommer från Moto-catering, möte är avklarat och provsmakning av menyn sker i januari. Face ska göra make up och min vän från Leanders ska göra hår, antagligen gör vi oss i ordning ute på slottet {#emotions_dlg.flower} 

    Jag har köpt klänningen Daimiel från Pronovias
    wedding-pictures.onewed.com/match/images/76499/2013-wedding-dress-pronovias-costura-collection-bridal-gowns-daimiel.full.jpg

    Vi kommer att ha massor av musik, min bror är musiker och spelar och sjunger tillsammans med vänner, vi kommer också att ha en stråkorkester som spelar när gästerna går in i kyrkan

    Det som är kvar är bla
    skicka inbjudningskort
    blommor
    vigselring
    tärnklänningar

  • johanna86

    Jo vi bor i Linköping. Men vi gifter oss i juli på Husby Säteri uran för Söderköping. Inbjudningarna är skickade, klänningen är beställd, mat är klart. Är lite saker kvar att boka av. Vad kul med fler som ska gifta sig ????

  • lindatrex

    Vi ska också gifta oss i Linköping, på Sörstad Herrgård, 14 maj. Det bestämdes i helgen, så vi har en intensiv period framför oss kan man säga....
    Jag tar tacksamt emot tips från er som kommit lite längre i planeringen, t ex florist, var det finns bäst klänningar, om ni vet någon bra guldsmed om man vill göra en egen ring osv... Har läst igenom tråden och fått en del tips redan :)

  • Virvlande

    Har varit väldigt frånvarande på denna sida nu. Vi har inte kommit så långt. Idag hörde vi av oss till två bygdegårdar (landeryd och en i Motala ). Landeryd lägger nytt golv i typ en månad i sommar när vi ska gifta oss och den andra har vi inte hört något ifrån än. Kaga är uteslutet, de får tydligen bara ha två evenemang i månaden och de är därför "fullbokade" i juli. Står dock inget om detta på hemsidan..

    Hörde av oss till Örat, men de har sommarstängt hela juli. Står heller inte på hemsidan eller i bokningsschemat. Uppdatera people!! (Inte alls frustrerad )

    Jag har i alla fall min klänning. Det är vit, tea-leangth, rosett i ryggen, spets och korta ärmar. Min dröm! :)

  • TraktorJenny

    Hejsan

    Jag ska gifta mig i augusti 2016 och försöker nu hitta en bra, prisvärd fotograf. Någon som har tips på en som kan foto ca 8 timmar och där bilderna ingår i priset men som inte heller äter upp hela vår budget.

  • mygu

    Vi ska också ha vår bröllopsfest på Sörstad herrgård fast i Juni. Känner att det börja bli dags att detaljplanera nu! Vi som ska vara på Sörstad kanske kan dela lite tips :)

  • mygu
    lindatrex skrev 2016-02-08 12:25:57 följande:

    Vi ska också gifta oss i Linköping, på Sörstad Herrgård, 14 maj. Det bestämdes i helgen, så vi har en intensiv period framför oss kan man säga....

    Jag tar tacksamt emot tips från er som kommit lite längre i planeringen, t ex florist, var det finns bäst klänningar, om ni vet någon bra guldsmed om man vill göra en egen ring osv... Har läst igenom tråden och fått en del tips redan :)


  • Virvlande

    Vi har ÄNT-LIG-EN! fått bekräftat att vi kan vara i Klockrike bygdegård utanför Linköping, nära Motala. Äntligen en lokal! Jag är så lättad! Skrattande Nu ska vi bara få klartecken från Motala kommun att det finns någon som kan viga oss det datumet.

    Saker börjar falla på plats. Fem månader kvar. HjärtaSkål

Svar på tråden Bröllop i Linköping 2016