• Bröllops tips

  Fre 27 feb 2015 18:39 Läst 3497 gånger Totalt 8 svar
  Fre 27 feb 2015 18:39

  Hej!

  Jag behöver lite tips och ideer. Jag ska gifta mig i början av September i Skaraborgs trakten. Jag har en budget på ca 20 000 kr och en gäst lista på ca 40 personer. 
  I budgeten ing
  år:
  Vigsel (helst i en liten och ljus kyrka/kapell alt. ute i en vacker milj
  ö.)
  Enkle naturnara Lokal f
  ör bröllops middagen (nära från vigsel)
  Mat (enklare buffe / grill typ)
  Dryck
  Dekorationer 
  Blommor 
  Underh
  ållning

  N
  ågon som kan ge mig lite ideer på lokal ect. och hur man bäst håller budgeten nere.

  Tacksam f
  ör all hjälp jag kan få
  Kay

 • Lör 28 feb 2015 16:30 #1 +1

  Hej Kay!


  Här är en till skaraborgs-brud (fast jag gifter mig sommaren 2016) som gärna diskuterar smarta tips och idéer för att hålla budgeten nere! Glad


  Mer vart exakt i Skaraborg ska ni gifta er? I vilken stad?


  Vad känner ni är viktigast för er, vad vill ni lägga mest pengar på? Är det maten, festlokalen eller underhållningen?


  Hälsningar


  ALW


   

 • Lör 28 feb 2015 22:25 #2
  Hej ALW!
  Jag har letat på ställen kring Skara trakten men är flexibel och kan tänka mig att åka lite längre for det perfekta bröllops tillställningen för oss. 
  Vad som är viktigast för oss är en vacker omgivning/natur med en praktisk lokal for bröllops middagen som har kök/toaletter/sal for bröllops middagen om det regnar. 
  Har kollat lite på olika bydesgåradar men har inte hittat den rätta lokalen för oss än, verkar annars vara ett bra och billigt alternativ.
  Funderar också på att kolla upp om studenter på florist/konditorist utbildningar kan hjälpa till att göra buketter och tårta till ett billigt pris. 
  Vi har några kontakter som vi kan utnyttja for att hålla budgeten nere t ex när det gäller bröllops fotografier.
  Hälsningar 
  Kay
 • Sön 1 mar 2015 08:16 #3 +1


  Jag älskade den här typen av dekorationer. Tomma syltburkar brukar inte vara så svårt att få tag på, kolla med släkt och vänner.
  Fungerar antingen som vaser på borden eller så lägger man ner lite extra tid och fäster snören. Fint om man utnyttjar det som finns ute i naturen, vilket också då blir gratis :)
 • Sön 1 mar 2015 18:51 #4 +1

  Hej igen!


  Tyvärr bor jag inte i Skara, så jag har dålig koll på ställen där. Men Kinnekulle kanske skulle kunna vara något för er? Naturen där omkring är otroligt vacker och det finns även häftiga kalkbrott!

  Skulle ni vigas någonstans på kullen tror jag man kan boka Kinnekullegården. Jag har varit där på firande för 50-årig bröllopsdag, så man borde kunna boka för bröllopsfest också. Dock vet jag inte om man "måste" beställa mat via dem om man hyr stället, men det kanske du kan kolla upp om du skulle finna det intressant. Länk till deras hemsida är: www.kinnekullegarden.com Glad


  Gällande mat kanske Köttex (i Götene) kan vara något för er?
   www.kottex.com


   


  Sista tipset jag kommer på nu är floristubildningen i Töreboda. Möjligen kan studenter där göra buketten och dekorationer till ett billigare pris?


   


  Hälsningar


  ALW

 • Sön 1 mar 2015 18:52 #5

  Tack Jennyc för tipset med syltburkar! Det tipset ska jag absolut komma ihåg!

 • Mån 2 mar 2015 15:50 #6

  Tack ALW! Kinnekullegården ser väldigt trevligt ut ska definitivt kolla upp det lite mer.

 • Lör 7 mar 2015 00:20 #7

  Hänger gärna med på denna tråd och ser vad som kommer upp. Har precis börjat planera vårt bröllop och det ska göras på en budget. Har också ca 40 gäster.
  Om du hittar en lokal med kök kan ni ju fråga om de lånar ut porslin och bestick. Det drar ju iväg rätt snabbt annars om man ska köpa nytt.

 • Ons 11 mar 2015 20:35 #8

  Varnhems klosterkyrka är ju fantastisk! Bygdegården i Ljungstorp är också väldigt fin. Vet inte hur det funkar på Brunsbo Gästgifveri nuförtiden men det är en vacker gammal byggnad :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll