• stresso

    Kuvert

    med risk för att verka dum.. har du kollat om du kan ändra skrivarinställningarna? jag fick först inte igenom pappret till våra inbjudningskort - paniken!! - men i inställningarna kunde jag välja en tjockare typ av papper och då gick det bra. likadant med kuverten, gick inte med standardinställningarna men kunde välja en specialinställning och då gick det igenom.

  • stresso
    mtep skrev 2015-02-27 20:27:35 följande:
    NÄ! Det var en bra fråga; det har jag inte tänkt på. Förvånad Dock har jag skrivit ut inbjudningskorten och de var 240g, kuverten är 120g men där är ju pappret dubbelt så blir ju samma tjocklek som korten så därför har inte tanken slagit mig.
    Kan man ställa in tjockleken på alla skrivare? Jag hittar att jag kan välja storlek men inte tjocklek. (Canon MP495 Pixma heter min skrivare.)
    jag tror att bläckkluddarna kommer sig av att skrivaren inte "förväntar" sig kuvert som ska matas igenom, det kan ju i alla fall vara värt att testa.
    vet inte riktigt hur det fungerar med andra skrivare, men med min högerklickar jag på skrivaren och väljer utskriftsinställningar, sedan kunde jag ställa in både pappersformat (kuvertstorlek) och papperstyp (tjockare papper)
Svar på tråden Kuvert