• TNY
  Äldre 29 Jul 22:12
  39261 visningar
  57 svar
  57
  39261

  Hösten 2016

  madmoxxi1177 skrev 2015-07-29 18:53:31 följande:
  oooh vilken fining! måttbeställde du?
  Yes, det fick bli så, måttbeställning. Jag är kortare än klänningen, och vill inte gå och snubbla på den.
  De räknar ofta med enorma klackar till klänningarna, men jag kommer "bara" att ha 3"-klackar, så klänningen måste bli lite kortare framtill.

  Klänningen är vit, och jag har bett om lila skärp också istället för creme, få se hur det blir. :)
  jag är så rädd att det ska bli skitfult och då får jag väl krypa till korset och köpa i butik, men det hade varit smutt att slippa betala så mycket för klänningen och lägga mer på ring/ar, boende och mat. :)
 • TNY
  Äldre 31 Jul 20:39
  #29

  Hej Office­rsbrud­2016 :)

  jag tror att vi alla är lite vilsna/förväntansfulla/surrealistiska   :) Jag gör det här första och enda gången i livet ;)

 • TNY
  Äldre 10 Aug 08:23
  #30

  Sååå, klänningen verkar vara igång och sys, inte fått något datum då de ska posta den, men det löser sig nog.


   


  MEN: jag skulle ju beställt skor (har breda Kalle Anka-fötter) från Melodyshoes, (där man måttbeställer skor både på längd och bredd, väljer färg, klack m.m.) och nu är sidan borta! :(

  Har letat med ljus och lykta efter något liknande, och det enda jag hittar är sidor där man landar på typ 250? för ett par skor...  HRMPF! Ska jag behöva köpa ett par ballerina-skor och nöja mig med det?? :/

 • TNY
  Äldre 10 Aug 08:24
  #31
  TNY skrev 2015-08-10 08:23:05 följande:

  Sååå, klänningen verkar vara igång och sys, inte fått något datum då de ska posta den, men det löser sig nog.


   


  MEN: jag skulle ju beställt skor (har breda Kalle Anka-fötter) från Melodyshoes, (där man måttbeställer skor både på längd och bredd, väljer färg, klack m.m.) och nu är sidan borta! :(

  Har letat med ljus och lykta efter något liknande, och det enda jag hittar är sidor där man landar på typ 250? för ett par skor...  HRMPF! Ska jag behöva köpa ett par ballerina-skor och nöja mig med det?? :/


  Hmmm, mitt Euro-tecken blev ett frågetecken??
  Anyhow, de skor jag hittat customizable på nätet kostar typ 250 Euro.. det är lite mastigt i mitt tycke.. 


  (jag hittar inte hur man editerar sitt egna inlägg?)

 • TNY
  Äldre 10 Aug 22:59
  #32

  och nu kom klänningen!!!

  Den är helt magiskt jävla vacker, förutom att jag gett dem för få mått på min överkropp, för brösten är för stora.. :(

  Har mailat och frågat hur vi går vidare, om jag kan skicka tillbaka den för korrigering, eller hur vi gör.
  Funderar också på vad en svensk sömmerska skulle ta för att korrigera, och om det skulle bli bra?

  *hmmmmm*

 • TNY
  Äldre 23 Aug 17:31
  #36
  +1
  linamatilda skrev 2015-08-23 15:57:00 följande:
  eldima! 
  Vi har samma datum och satsar troligen på något liknande tema/färgmässigt! :D 

  För övrigt riktigt kul att följa och se vad alla andra pysslar med/funderar över här. Nu ska jag och min Andreas sätta oss och skapa en grafisk profil (han är grafisk designer) och börja skissa på save the date/inbjudan osv. 

  Ha det fint!
  Ohhh, att ha en grafiker som m2b är ju himla praktiskt! Vilken tur ni har :)

  ----------------

  Själv har jag nu äntligen bestämt inbjudningskort och beställt dem. De behöver lite handpåläggning efteråt, ska byta pappersfärg inuti och lite sådant, men det ska nog gå, även om jag tyvärr är kreativ som en trästubbe. :P

  Jag var förbi den mest rekommenderade skräddaren här hemma, men det var stängt, så jag får ta det en annan dag.
  Kikade förbi juveleraren också, stenarna hade inte kommit ännu, så jag får vänta lite till.
 • TNY
  Äldre 18 Oct 12:45
  #41

  BröllopBlandBjörkar:

  Vilket knepigt läge ni är i.. Vi hade tänkt resa till Skottland, men det blir inte förrän senare på hösten, så vi kommer att önska oss bidrag till resan.

  Det finns många trådar här på BT där diskussionen blir hätsk om kuvertavgift. Jag tror att det kanske också beror på vilken typ av vän-krets man har, en del bryr sig inte och betalar glatt, andra blir griniga och känner sig kränkta..

  Hoppas ni hittar er lösning

 • TNY
  Äldre 18 Oct 15:24
  #43

  BröllopBlandBjörkar:

  Ju tidigare man är ute desto bättre är det, ekonomimässigt. Jag har hittat en del grejjer som såldes ut på Lagerhaus i somras som ska användas till dekor och så, och jag har i lugn och ro tittat ut inbjudningskort och beställt från Kina (aliexpress) för en spottstyver. Jag håller alltid ögonen öppna när jag går i affärer, framför allt när det är säsongsrea eller totala utförsäljningar. :)

  Vi gifter oss 3 september nästa år, plats är bokad, menyn spikad, förrättare preliminärbokad och inbjudningslistorna är klara. Så, nu väntar jag bara på att det ska bli lite närmre i tid så att man kan titta på florist, konditor m.m. :)

  Just nu håller jag ögonen på de som säljer knoppa-lakan, för jag vill sy överdrag, men vill gärna köpa tyget begagnat ;) (smålänning!)

 • TNY
  Äldre 19 Oct 05:36
  #46

  BröllopBlandBjörkar:

  oj, vilken enorm släkt ni har! heh, vi planerar 40 gäster, då ingår ca 10 barn. Den lilla släkt jag har (en moster med familj) kommer dessutom inte att bjudas, då vi inte kommer överens så bra.

  Man måste inte bjuda alla mostrar, fastrar och kusiner säger etiketten, men ni kanske är nära och bra vänner allihop?

 • TNY
  Äldre 19 Oct 05:39
  #47
  BröllopBlandBjörkar skrev 2015-10-18 16:42:14 följande:

  TNY: Såg just en video på YouTube om att knyta stolsöverdrag med knoppa-lakan, vilket jobb! Det blir nog jättefint:)


  Jag hade tänkt att sy, men behöver lakan att göra det med, och enklast är att köpa begagnat. Stolarna vi ska ha har armstöd, och det finns inget snyggt sätt att bara knyta hela lakan kring dem är jag rädd.

  Vi ska ut till lokalerna senare i höst/vinter, så jag har köpt ett knoppa-lakan som jag ska tvätta så det drar ihop sig lite, ta med måttband och sax och klippa till lakanet på plats med stolen som mall, så får vi se hur det blir.
  Jag hoppas att armstöden fortfarande är svarta (som de var på bild vi fick) för då behöver bara stolen täckas.
 • TNY
  Äldre 19 Oct 05:48
  #48

  En annan sak som är bra med att vara ute i god tid är ju att det känns mindre i plånboken när man tar det lite i taget.
  Jag har redan köpt min klänning, den hänger på en provdocka här hemma.

  Ringen är på planering/beställnings-stadiet, och jag har lagt lite handpenning i omgångar hos juveleraren, så den är också en bit på väg.
  Känns så jäkla skönt att det viktigaste är klart eller på gång.

  En kollega till mig gifte sig i helgen (hoppas jag) och i tisdags erkände han att det var lite nervöst för "allting är ju inte riktigt klart..." heh.. jag hade smällt av i det läget!

 • TNY
  Äldre 2 Nov 06:28
  #52
  Noraline skrev 2015-10-24 17:25:42 följande:

  Åh vad roligt och intressent att se hur alla planerar och ser verkligen framåt.
  Vi planerar att ha vår bröllop den 3/9 i Västerås. Då vi både har en stor familj lär vi blir mellan 200-250 personer. Det är så dyr med lokalen så eftersom jag själv arbetar med bröllop dekor privat, kommer vi själva dekorera. 


  Åh, vi har samma dag, 3/9 - 16 :)

  Jag undrar, då du jobbar med dekor m.m. professionellt, tycker du att det ska bli roligt att planera och dekorera ditt eget bröllop, eller blir det som vanligt jobb och rutin?
 • TNY
  Äldre 4 Mar 16:58
  #55

  Åh, nu ramlar snart alla paket in från ali, wish m.m. !! Så jäkla roligt!

  Idag kom min underkjol till brudklänningen och min "extraklänning" som förmodligen kommer att åka på någon gång under kvällen.
  (Festen efter middagen hålls uppe på "Loftet" kallas det för, och jag är tveksam till att jag kommer att vilja kryssa runt där uppe med brudklänning i spets och en massa bänkar i furu)

  Nu ska bara vår toastmaster hämta sig från nerkomsten av tredje barnet, sedan kan vi planera på allvar, skriva klart inbjudningarna, skicka ut dem m.m.

  Jag har även beställt en morgongåva till sambon, ett läder-armband med gravyr. Han kommer att bli så himla snygg i det! <3

 • TNY
  Äldre 4 Mar 17:09
  #56

  Ja just det, nästa helg ska vi åter besöka hotell-anläggningen som vi ska ha bröllop och fest på, då kan jag mäta lokalen mer exakt, mäta stolarna (för överdrag), kolla på borden, hur de kan placeras, vad det finns för ljusstakar och annat, hur många toaletter,  m.m. .m.m. (ja, ni vet, allting runt omkring)

  När det är gjort faller mycket på plats :) kan inte spåna på placering innan jag vet hur borden kan placeras, kan inte fundera på stolsöverdrag innan jag vet måtten på stoalrna, hur många toalett-korgar som behövs, se om jag behöver fixa ljusstakar själv, ja, det är mycket det här.

  I den bästa av världar så har anläggningen skaffat armstödslösa stolar och runda bord, men det blir nog så att vi får göra vad vi kan med armstödsstolar och smala rektangulära bord som har bökigt underrede i metall. ;)

Svar på tråden Hösten 2016