• Vigsel på kort varsel - snälla hjälp!

  Ons 18 feb 2015 10:57 Läst 3242 gånger Totalt 7 svar
  Ons 18 feb 2015 10:57

  Hej!
  Jag och min blivande har i somras haft en bröllopsceremoni i landet vi bor,
  nu har vi bokat en resa till Sverige nästa vecka för att gifta oss officiellt så att säga. Då jag är student så var inte detta möjligt fram till nu.

  Hindersprövningen och allt är ordnat men sen när jag skulle gå in och boka vigsel så ser jag till min förfäran att nästa lediga tid för vigsel i Nacka stadshus (vi kommer befinna oss i Stockholm och Nacka verkade mindre fullt) är först efter det att vi åkt hem!! Den enda anledningen att vi åker nu under en långhelg är för att gifta oss.
  Jag vet att det inte är speciellt bra planering men jag antog att jag var tvungen att vänta in hindersprövningen innan jag kunde boka tid för vigsel.
  Jag har skickat ett mail (iom att det inte går att nå dem via telefon) till Nacka stadshus och förklarat situationen i hopp om att de kan hitta en lösning åt oss. Fram till att jag får svar på det så vill jag kolla andra alternativ.

  Nu undrar jag om det inte finns någon drop-in vigsel någonstans, det spelar oss ingen roll alls vart i landet då som sagt giftermålet var vårat enda syfte med resan. 
  Snälla, alla råd är varmt välkomna...!

 • Ons 18 feb 2015 11:23 #1

  Ingen som har några erfarenheter?
  :(

 • Ons 18 feb 2015 11:33 #2

  Vilka datum gäller det? Måste det vara just i Nacka?

  Kram

 • Ons 18 feb 2015 11:38 #3

  Försök få tag på en ledig vigselförrättare så kan ni vigas vart ni vill www.lansstyrelsen.se/stockholm/Sv/manniska-och-samhalle/vigsel/Pages/default.aspx

 • Ons 18 feb 2015 11:47 #4

  Kolla närliggande kommuner annars :) 


  Borde ju finnas någon tid i någon kommun i Stockholmsområdet om ni vill hålla er där :) 

 • Ons 18 feb 2015 12:07 #5

  Som WeddingHelena skrev så tror jag det är mycket lättare att hitta en enskild vigselförrättare som kan viga er. Jag har ett par bekanta som planerade en mycket enkel vigsel på några veckor och de vigde sig på en personlig plats de tyckte om av en person med vigselrätt som kom dit och utförde en liten enkel cermoni. Det blev jättefint. Lycka till!

 • Ons 18 feb 2015 12:09 #6

  Tack så hjärtligt för svaren!

  Vi har inga som helst krav på plats eller kommun ens, vi vill bara vara gifta i slutet på resan! Så ska gå in och leta bland vigselförättare som ni tipsat.
  Tack så mycket för hjälpen!

 • Ons 18 feb 2015 15:14 #7

  Nu vill ni kanske gifta er borgerligt men det är fullt möjligt att ha en liten vigsel med bara vittnen i en kyrka också. Går helt säkert att hitta en präst i Stockholm som kan viga er i själva kyrkorummet eller i sakristian eller någon annan plats.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll