• Nightrod

    Olika tankar kring närvaro av barn

     


    Jag har så svårt at förstå det där med att man inte kan vara ifrån ungen, sagt det förr och säger det igen. Jag har haft bekanta med spädbarn som vart tvungna att åka ifrån det, då deras släktingar var sjuka eller ibland att de varit sjuka eller av helt andra anledningar, Och deras ungar är fortfarande i livet och mår bra. Det finns till och med de som inte kan eller vill amma, och tänka sig deras barn överlever också, det finns barn som lämnas bort vid födseln, de överlever. Barn vars mor blir sjuka eller efter födseln rent utav dör, och de klarar sig också.


     


     


    Att ett barn inte skulle klara sig en dag utan sin mamma är sånt kvalificerat skitsnack så det finns inte, däremot är människor idag experter på att använda sina barn som ursäkt för allt mellan himmel och jord för att göra saker enklare för dem, slippa skaffa barnvakt osv osv.


     


     


    Vi har bekanta som har barn och kommer få barn bara någon månad innan bröllopet och de sa att självklart tar de inte med barnet till kyrkan, de anser det är ohyfsat att ta med en potentiell skrikande unge till ett bröllop.


     


     


     


     


     


    Live free, ride free
  • Nightrod

    va fan blev texten så wierd för.
    Sorry men nätverket på jobbet är cp idag


    Live free, ride free
  • Nightrod

    Samtidigt så vet jag många föräldrar med ammande barn som gått ut på middag eller bio för att bara va dem två då barnet tar upp all tid och focus och fått rå om varandra i några timmar utan problem.


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Sthlm2015 skrev 2015-02-12 16:03:40 följande:
    Nu råkar det vara så att min fästman har ett annat par vänner som har barn, deras barn kommer vara 10-11 mån gammal, den är väl inte diande i ordets bemärkelse längre? Det känns även som att låter man en familj ta med sig ett barn, då är det bara taskigt att andra inte ska få göra det.

    Vår bekanta skall föda veckor innan, och hon sa att antingen stannar mannen med barnet hemma eller så får han vänta utanför kyrkan med barnet.
    Men hon skulle aldrig ta med det in i kyrkan av respekt för oss som gifter sig.

    Men som säger, folk idag, med all teknik mjölkersättning, bröstpumpar, uppvärmda rum osv verkar ha svårare hantera barn än de hade innan elen kom
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Lenblo skrev 2015-02-17 21:48:18 följande:
    Förr tog man helt enkelt med sig barnen på bröllopet. Utom de borgerliga då, som lämnade barnen till sin vanliga barnflicka. Det var enklare förr, och det har inget med teknik att göra.
    Förr så var det vanlit qatt kvinnan dog vid barnafödande, förr fanns inte modern medicin och utrustning vilket ledde till att många många barn som ammade blev föräldralösa och de klarade ju sig. Jag tycker ändå det har att göra med dagens teknik och framsteg.
    För det jag menade på var hurvida barn skulle klarar sig utan sin mamma i några timmar eller ej.
    Live free, ride free
Svar på tråden Olika tankar kring närvaro av barn