• Äldre 3 Feb 22:13
  7043 visningar
  10 svar
  10
  7043

  Bröllop i s-vall med omnejd 15/16

  Hej! Ser att det bara finns äldre trådar för oss som planerar ett bröllop i sundsvallstrakten, så därför skapar jag en ny tråd fär oss som planerar att gifta oss 2015-2016 ?

  jag är nog ute i lite väl god tid, för jag och min sambo har sagt att bröllopet blir i augusti 2016, men jag kan inte låta bli att tänka på det redan nu. Så vad har ni för planer och förslag till bröllopet? Lokal, kyrka, borgligt, catering, färgtema, tårt, dekoration osv ????

  Vi har kite svårt att komma på en bra lokal, och vill gärna ha lite förslag på det.

 • Svar på tråden Bröllop i s-vall med omnejd 15/16
 • Äldre 3 Feb 22:24
  #1

  Vi gifter oss 11 juli i år, borgerlig vigsel och fest på Stornäset ute på Alnö. 
  Vi saknar tårtmakare och solist till vigseln, annars är det mesta bokat. =) Om ni behöver tips på catering så är Flavors ute i Njurunda helt fantastiska!

 • Äldre 7 Feb 08:33
  #2

  Vad kul! Får jag fråga hur ni kom fram till borgligt vigsel? Vi är väl i valet och kvalet eftersom jag inte är troende och min karl är ateist. Vart ska ni ha vigseln?

 • Äldre 7 Feb 08:56
  #3
  ansie skrev 2015-02-07 08:33:44 följande:

  Vad kul! Får jag fråga hur ni kom fram till borgligt vigsel? Vi är väl i valet och kvalet eftersom jag inte är troende och min karl är ateist. Vart ska ni ha vigseln?


  Egentligen har jag ingenting emot kyrkliga ceremonier, julotta kan vara jättemysigt och skolavslutning i kyrkan har alltid varit en tradition. Men när prästen börjar prata gud och jesus börjar jag alltid skruva på mig, det känns som att jag fejkar. Därför kändes det väldigt märkligt att ha en vigselceremoni som till 90% handlar om att gud ska välsigna vårt förhållande. Fejkat, liksom. 
  Men jag gillar kyrkan! Det är en fin plats som alltid ger ett inre lugn, så hade min sambo propsat hade jag inte motsatt mig att gifta mig i kyrkan heller. 

  Vi gifter oss i trädgården på Stornäset, så slipper vi dessutom frakta oss och gäster från vigselplatsen till festlokalen. =)
 • Äldre 7 Feb 16:22
  #4

  det är precis så jag känner. Lite fejkat när det blir prat om Gud, men det är ju tradionellt och vackert med kyrkobröllop.

  Det låter ju jättefint! Och praktiskt

  Vi har börjat kolla lite på Söråkers herrgård, och ev ha vigseln där.. men sk kanske olla upp stornäset också

  har du hittat din klänning än?

 • Äldre 7 Feb 18:12
  #5

  Söråkers Herrgård är fint! Men då måste man låta dem fixa allting tror jag, och då blev det för dyrt för oss. 
  Stornäset tar 4000:- för fredag-söndag och då ingår disk och städning! Det enda man behöver göra är att ta rätt på soporna och ställa tillbaka borden längs med väggarna. Det känns så himla smidigt.

  Jag har faktiskt köpt två klänningar (det klassiska med att man köpte en lite för tidigt och sen hittade en bättre). Den andra borde komma om nån vecka. =) 
  Jag kan dock rekommendera Lyckliga Storgatan, hon är så sjukt trevlig och tillmötesgående. 

 • Äldre 8 Feb 09:18
  #6

  Kollade på bilder på Stornäset, det var jättefint. Mycket billigare och närmare än Söråkers ska verkligen sätta upp de som ett alternativ. Hur lång tid i förväg bokade ni dom? Perfekt att den ingår disk och städning för man vill ju helst slippa tänka på sånt.

  Du nämnde förut njurunda catering, ställer de upp med personal eller löser ni det på nåt annat sätt?

  Haha typiskt, men huvudsaken är ju du får den du vill ha. Och känner du att du vill vara lite amerikansk så kan du ju köra ett ombyte till mottagningen jag tänkte att jag ska boka tid hos henne och på eleganten. Har ingen a ingen alls vad jag vill ha för klänning, men som tur är så har jag 1,5 år kvar =)

  Tack för alla tips =)

 • Äldre 8 Feb 09:32
  #7

  Vi bokade dem exakt ett år i förväg, men jag tror egentligen inte att man behöver vara ute i så extremt god tid, för vi var de första som bokade till 2015. =P
  Kan vara värt att kolla lite med dem hur framtiden ser ut, för ett tag var det på tapeten att de skulle bli asylboende. =/ 

  Flavors i Njurunda, de har ingen egen personal, men de förmedlar all kontakt. Eller, vi har faktiskt bara sagt hur många timmar vi vill ha personal och hur många personer vi tror att vi behöver och sen har de fixat det. Det lär väl bli en separat faktura bara. 

  Jag var på Eleganten först, men tanten stank rök och var lite allmänt snorkig, så vi valde bort dem. Var ner en sväng till Stockholm och provade klänningar också, det var riktigt bra. 

  Du får gärna fråga om du vill ha fler tips. =)

 • Äldre 9 Feb 17:56
  #9

  Hej brudar

  Här kommer en till Sundsvall/Timrå brud som gifter sig den 26 december i år.
  Kyrklig vigsel i Selånger kyrka.

  Det mesta ligger i planering ännu men allt löser sig =) Vi ska göra mycket av allt själva. Då vi kommer att ha jul/vinter tema på hela bröllopet med tanke på datumet.

  Kommer ni ha något tema vid eran vigsel?

 • Äldre 6 Jan 20:35
  #9

  Hej! Vad roligt! Hittills har det bara varit jag och Sofia som har vågat skriva här :) 
  Vi ska inte har något särskilt tema, förutom färgerna förstås. Först hade vi tänkt oss att ha ett lantligt bröllop, men då vi hade bokat Hussborg (som nu ska bli flyktingförläggning) så var vi tvungna att tänka om. 
  Nu har vi bokat Alnö Nya Kyrka, och prel.bokat Grankotten. Saker och ting börjar väl komma på plats, men nu börjar det bli dags att fixa inbjudningarna för att skicka ut :)

 • Äldre 17 Jan 10:27
  #10

  Vi gifter oss i juli 2016, sköns kyrka :)

Svar på tråden Bröllop i s-vall med omnejd 15/16