• Aniara4

    Budget för enklare vigsel

    Det kan verkligen bli hur mycket eller lite som helst!

    Den kostnad jag tyckte var svårast att få ner så mycket var lokal och mat. Lokal beror lite på var ni bor, en del verkar kunna boka väldigt billiga bygdegårdar och föreningslokaler men i Stockholm är det svårt att hitta något som inte är väldigt dyrt. Mat är också svårt att få billigt om man inte gör den själv. Tänk bara på vad en trerätters kostar på restaurang så förstår du att det kan vara knepigt att få ner portionskostnaden väldigt mycket. Knytkalas kan ju rädda den punkten förstås, men tänk på att undanbe er presenter då och säga att det ni önskar er är att gästerna ska ta med mat till knytis. Se till att logistiken funkar då också, med kylar och uppvärmning och servering!

    Så börja med att kolla upp festlokaler och hur ni ska ordna mat och dryck, så ser ni hur det ligger där ni bor. Resten går ju att kompromissa med ganska mycket, så där handlar det kanske om vilka saker ni prioriterar.

    Vi hade ett bröllop med ca 60 gäster, inget följe och därmed inga utgifter för dem, och övernattning bara för oss själva på hotell (lånade ut vår lägenhet till våra föräldrar). En stunds underhållning till kompispris. Det vi hade som inte finns med i din uppräkning var transport mellan kyrkan och festlokalen, fotograf och blommor.

    Jag tror notan hamnade på ca 75 000:-. Vi fick lite hjälp med vissa delar, som våra kläder, så vi betalade själva ca 60 000:-. Vi tyckte själva att vi hade hållit det ganska modest med enkla ringar, ingen flådig lokal osv (även om den också kostade en del, vi bor som sagt i Stockholm...), men det vi lyxade loss på var Rolls Royce till oss och taxi till en del av gästerna (det var en kort sträcka så det kostade nog inte mer än 1500:- ungefär), och fri bar.

Svar på tråden Budget för enklare vigsel