• Äldre 30 Jan 22:12
    5251 visningar
    13 svar
    13
    5251

    Budget för enklare vigsel

    Vi har väl ungefäääär samma förutom på dessa punkter:

    Klädsel till liten tärna och en pojke.
    Tärnklädsel
    Klädsel till två marsalker
    Övernattning till minst 10 personer
    Någon som städar
    Någon som underhåller

    Och jag har räknat med ca 31.000:-
    Vi har långväga gäster också, vilket jag antar att ni har pga övernattnings-posten, men vi betalar inget boende för dem. Ingen specifik klädsel på verken tärnor eller marshalker, vilket inte ens är bestämt om vi ska ha - känns så onödigt.
    Städar gör vi själva.
    "Underhållning" funderade vi på i ca 2 minuter men kom fram till att det är inget vi behöver då vi hört från väldigt många att bandet man hyrt kanske hinner spela en enda låt på grund av att man pratar och minglar så mycket.

    Så jag tror att du kommer få lägga på rejält på din summa, jag har inte ens räknat in bröllopsresa i vår budget. Dessutom bor vi i en småstad och det mesta är relativt billigt, ex; lokal för ett dygn med ingående bord, stolar och serviser - 2000kr. Sen finns det några skruttiga gårdar för ~800kr/dag utan servis eller en sjönära lokal där man måste hyra stolar + bord också.

    Jag känner att vi har snålat in rejält för att få budgeten till 30.000. Hade vi lagat mat och tårta själva, haft bjudning i vår lägenhet och inte bjudit på alkohol så hade det blivit riktigt billigt ;)

Svar på tråden Budget för enklare vigsel