• Elna14

    Vår son ej bjuden av sambos bror

    Nightrod skrev 2015-02-01 21:33:41 följande:

    Ni måste verkligen hata vårat upplägg. Alla som vi bjuder som har barn, kommer va tvungna att lova att de kommer resa sig och gå ut ur kyrkan om de börjar glappa. Dessutom är vi båda överens om att vi kommer avbryta vigseln, vända oss om och bara vänta tills de gått ut om inte detta efterföljs, eller slängs ut om jag känner hennes sida släkten rätt.


    På er fest kan ni göra precis hur ni vill, men om ni har en kyrklig vigsel, är det en offentlig gudstjänst, och vem som vill har rätt att delta. Självklart håller jag med om att man bör gå ut om man har ett gråtande barn, men ni har ingen rätt att förbjuda någon att delta. Du verkar ha missuppfattat det hela. Om det är så viktigt för er att kunna regissera exakt hur ni vill ha allting får ni välja en borgerlig  vigsel. Om du nu anser att bröllopet bara handlar om er två, varför har ni ens brytt er om att bjuda in några gäster? Som statister i er show, eller vad? Det låter extremt självupptaget. 
  • Elna14
    Nightrod skrev 2015-02-02 11:34:36 följande:
    Självklart är det självupptaget, det är vår dag. Och att någon skulle åka 50 mil för att crasha vårt bröllop skulle jag vilja se.
    dessutom hålls det i en ruin alltså inte kyrkan.
    Och hurvida vem som helst kan komma och förstöra så tror jag nog det problemet skulle lösa sig själv med våra bjudna gäster så att säga :)
    Det var du som skrev att ni skulle viga er i en kyrka, inte jag. Men det har ingen betydelse var ni är, om det är en kyrklig vigsel, med en präst närvarande, är det en offentlig gudstjänst. Om ni har en borgerlig vigselceremoni i en kyrkoruin är det som sagt mer fritt att göra som ni vill, men det är inte lokalen som avgör om ni har en kyrklig vigsel, utan vem som är vigselförrättare. Leds vigseln av en präst är det en offentlig gudstjänst som sagt. Om ni och era gäster tänker bete er så otrevligt som du antyder att ni kommer att göra om någon objuden dyker upp, så har prästen rätt att avbryta och inte fullfölja vigseln, om jag förstått rätt. Då står ni där med ert perfekta färgtema, ogifta. För övrigt blir det ju svårt för er att be folk gå ut om ni redan är utomhus...
Svar på tråden Vår son ej bjuden av sambos bror