• Äldre 24 Jan 23:38
  2684 visningar
  8 svar
  8
  2684

  Tips om en vill laga mat själv?

  Var försiktig med skaldjur om det är mitt i sommaren. Du vill inte stå med matförgiftade gäster. Och skaldjur blir snabbt dåliga i värme.
  Ska du laga maten själv och även kunna njuta av festen så är det ett hett tips att ha en kall buffé.


  Laga maten i förväg, hyr, köp eller låna kylplattor så att maten håller sig fräsch under hela buffétiden och anlita någon som plockar fram och håller ordning samt dukar av i alla fall. För det är inte roligt att springa och hämta bestick, diska, fylla på osv på sitt eget bröllop.


  Vill du ha varm mat så behöver du antingen varmhållningskantiner eller liknande om du ska klara av att sköta det själv. Om du inte hade tänkt att gästerna ska ta paus ett par timmar medan du lagar maten.
  Men mat som ska varmhållas måste vara genomtänkt eftersom den fortsätter att lagas i den värmen som skåpen/kantinerna håller.


  När det gäller bufféer annars så rekommenderar jag att duka upp så det går att ta från två håll.
  Om möjligt så duka upp runt dörren till köket så att den som är i köket kan komma åt att fylla på utan att behöva brottas med massa människor som "bara ska ta lite av.... " när man står där och vet att det är 17 saker till som behöver bytas ut.
  Och med att "duka runt dörren" menar jag att ni ställer borden i ett U med öppningen på U:et mot dörren, sen kan gästerna gå från båda sidorna och ta mat, du gör alltså i princip 2 bufféer fast likadana.


  Jag bakade vår tårta, dekorerade lokalen och sydde våra kläder. Det var nog jobbigt det. Vårt bästa beslut var att leja bort maten...

 • Äldre 25 Jan 20:47
  #8

  Nyfiken gul sammanfattade det bra Glad

Svar på tråden Tips om en vill laga mat själv?