Inlägg från: Anonym (momma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (momma)

    Fler med stram budget?

    Hej! Är rätt ny på denna sida och det finns säkert fler trådar som denna, men jag väljer att skapa en ny. Hoppas inte få bannor för det..
    Jag och sambon planerar bröllop, inget stort och konstigt dels för att vi inte är sånna som människor eller för att vi har råd. Så jag tänkte höra efter om det finn
    några fler här som planerar bröllop men har en stram budget? Vad ligger er budget på? 
    Hur lägger ni upp allt med utgifter? Strör ni ut det under 1 år eller gör ni en klumpsumma? Vad lägger ni mer pengar på?

    Hoppas kunna få svar!
    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Fler med stram budget?
  • Anonym (momma)

    Det som vi har tänkt är att hela bröllopet blir en överraskning för alla i samband med annan fest som de är bjudna till. Iom att alla våra vänner och släkt bjuds in så tänkte vi överraska alla med att vi gifter oss samtidigt. Jag vet att många är negativt inställda till överraskningsbröllop för många vill vara förberedda och köpa bröllopspresenter m.m. Men de som känner oss väl är mycket införstådda att vi är riktigt spontana och att något sånt här skulle kunna hända.. Och sen vet de redan att vi önskar oss en enda grej till dess. 
    Mycket kommer jag fixa själv och har redan införskaffat en del saker. Klänningen fick jag till vrakpris (500 eftersom hon annars skulle skänka den till en återvinningsmarknad, absolut inget fel och en sån klänning jag ville ha. Kunde ju inte annat än slå till!
    Sambons kläder är fixade sen tidigare, skor har jag sen tidigare och en festklänning till kvällen är fixad sen förra sommarrean. Ringarna köper jag nu till alla hjärtans dag eftersom guldfynd brukar ha kampanj då. Har redan sett ut ringarna som jag ska köpa och blir något av en mellandyr ring till oss båda. 
    Dekorationen har jag sett ut; det kommer bli vita pappersdukar eller knoppalakan (vet inte vad som blir bäst), genomskinliga dekorationsdiamanter, murgröna i plast och några genomskinliga ljusbehållare. That´s it! 
    Vi är ganska enkla av oss och kommer hålla det enkelt. Där vi kommer lägga mest pengar är mat och alkohol eftersom det samtidigt är 30-årsfest och för att vi känner så för tillfället. Lokal har vi inte bestämt än eftersom det är ett tag bort och för att vi inte har sett den plats som passar oss än. 

  • Anonym (momma)

    Var idag inne på en seconhand-butik som finns inne i stan och gissa om jag hittade saker!!
    Alla bestick till våra gäster (70 av varje sort), ljuslyktor, vita lakan och nya fina bröllopsskor är inhandlade. Allt som allt gick detta på 222:- . Jättenöjd med mina inköp idag och nöjd över att jag hittade saker som jag var ute efter

  • Anonym (momma)
    Virvlande skrev 2015-03-08 22:34:00 följande:
    Vad kul att du hittat så mycket! Riktiga kap måste jag säga! Ska också köpa bestick och annat på second hand sen. :)

    Jag kommer vilja sprida ut kostnaderna så mycket som möjligt för att inte få en klumpsumma sedan. Vi har tid på oss också eftersom bröllopet är först nästa sommar. Vi kommer ha max 40 gäster på festen.

    Vad har ni tänkt för budget? Vi tog i från tårna och satte 30000 (mycket pengar för studenter.. :P)
    Samma tänk som oss. Vet faktiskt inte om vi satt en budget riktigt än.. Eftersom det är långt kvar så känns det inte som att det blir några större summor eftersom allt blir som utdraget. Fick lakan av pappa i helgen så vi inte skulle köpa nya när han ändå har kvar massa från bl.a. mormor/mamma. Och det känns bra att få använda dem eftersom då är det som att de båda är med mig denna stora dag. 
    Men det som kommer kosta mest är nog mat och dryck, var det sen hamnar på får vi se. 
    Pess skrev 2015-03-08 23:20:01 följande:

    Vad härligt! :D Låter som ett riktigt kap! Vad mer behöver ni innan ni är klara och redo för bröllop? :)


    Ja, det var verkligen ett lyckodrag får man säga Det som vi behöver som är kvar är:
    * Mat/dryck
    * Skor till honom
    * Göra egen photobook
    * FIxa inbjudningskort
    * Boka hår/smink
    * Boka in vigselförrättare
    * Köpa grejer så jag kan göra våra servettringar
    * Köpa hem miniatyrer till tårtdekorationen
    * Bestämma hur tårtan ska se ut och be min vän göra den
    * Hyra bord och stolar

    Men som sagt, vi gifter oss 2016 (sommaren) så det är ju ett bra tag kvar så vi hinner med allt. Men vi slänger ut lite förfrågningar var och här för att få hjälp/tips. 
Svar på tråden Fler med stram budget?