• Anonym (gaah)
  Äldre 13 Jan 20:17
  2761 visningar
  4 svar
  4
  2761

  Hjälp - svärmor, jag och ett X

  Hej!

  Vill mest bara skriva av mig för att få mina tankar ur systemet. Behöver rensa hjärnan och få lite annan input i det här.

  Jag vill skriva om min svärmor och vår minst sagt knepiga relation. MIn svärmor är lite speciell, tja, vem är inte det? Jag fungerar med de flesta människor och är nog lite i överkant på den sociala skalan, så det har liksom fungerat ändå.

  Mitt problem är att min m2b inte vill att hon är med på bröllopet. VÄGRAR att bjuda henne snarare. De har väl egentligen inte någon kontakt alls, bara ytterst sporadiskt via sms eller vid vissa familjesammankomster. Anledningen till det är att hon på något vis "adopterat" hans X som sin dotter. De var tillsammans länge och jag har förståelse för att svärmor och hon har en relation som varat i många år. De är vänner och nära liksom.

  I början av min och m2b:s relation försökte svärmor "övertala" mig att göra slut för att X:et och mannen skulle kunna bli tillsammans igen. Motiveringen var: "Det blir ju bäst för alla /.../" Hon pratade mycket gott om X:et och om vad hon hade för tankar om mig. Hon pratade också nedlåtande om ett eventuellt bröllop: "Det är ju bara att ni bjuder på korv och bröd i trädgården. Så noga är det ju inte"
  Det hände alltid när vi var i enrum, jag och svärmor. När hon kom över på spontanfika och mannen inte var hemma exempelvis. Jag berättade inte något om det här för min m2b i början utan höll det för mig själv. Det hela kändes pinsamt och konstigt. Jag ville ju inte liksom säga: " Din mamma tycker att jag är mycket sämre alternativ för dig".

  Lång historia men under ett gräl tog jag upp det här med m2b och han blev nog både sårad och ledsen. Det visade sig att en annan flickvän (kortvarig relation mellan mig och X:et) sagt att hans mamma gjort exakt det samma mot henne. Jag och den tjejen har ABSOLUT inte haft någon som helst möjlighet att ha pratat med varandra. Detta gjorde att min m2b mer eller mindre valt att bryta med sin mamma.

  Min tanke är att han kanske kommer att ångra sig. Det är en stor dag för honom, oss. Tänk om han ångrar sig? Tänk om relationen aldrig går att reparera pga det här? Jag kanske vill ha barn (läs vill) och hur blir det med farmor då?

  Jag har föreslagit för m2b att vi borde sitta ner och prata ut med svärmor. Rensa luften och förhoppningsvis kunna gå vidare. Han vägrar.han tycker att hon ska respektera hans val av mig som partner och snart fru. Kan hon inte det kan hon dra åt helvete.

  Vad gör jag? Hur tänker jag? Jag vill inte förstöra deras relation, jag vill att allt ska funka.

  Hjälp?!

 • Svar på tråden Hjälp - svärmor, jag och ett X
 • Äldre 13 Jan 20:24
  #1

  jag kan säga så här att ett bröllop är sämsta tänkbara ställe för att försöka leka Dr Phil och reparera familjerelationer.   Absolut big no-no. 

  Ert bröllop varar en enda dag.   Ni har åratal framför er på att hitta lösningar på att reparera och tala ut med svärmor.

  Respektera din sambos önskemål om att inte ha henne med på bröllopet. 

  Känns det som att helt utesluta henne på er dag kan bli en konflikt så kompromissa och bjud in henne på vigseln men inte på festen. 

 • Äldre 13 Jan 20:29
  #2

  Har ett liknande problem själv, dock inte att hans X är bättre men han pratar inte med sina föräldrar. Jag har brottats med tanken att bjuda eller inte bjuda. Även fast jag tycker att vi borde (av ren artighet) så vill inte han och nånstans har jag accepterat det. Jag tycker att du ska gå på din blivandes vilja. Tänk om ni bjuder henne och hon fortsätter att tjata om X:et på bröllopet? Det är ju ändå din blivande du ska leva med dagligen och inte svärmor
  Det är min åsikt.

 • Anonym (Inte ditt ansvar­)
  Äldre 13 Jan 20:37
  #3

  Det där är jätte svårt, men det du måste göra är att sluta övertala honom att bjuda sin mamma. Förmodligen ligger det mycket mer bakom varför han bryter med henne än bara att hon är jobbig mot hans tjejer som inte är hans x.

  Det är inte upp till dig att upprätthålla deras relation, han är vuxen och han vet förmodligen vad han gör. Ibland är det bättre att släppa taget, även om sin närmaste familj. För alla inblandade. Kanske förstår hon hur illa hpn beter sig då, eller inte. Oavsett erkar de inte ha en nära relation ändå trots flickvänner hit o dit.

  Vill du att farmor baktalar dig framför barnen. " mamma är inte så bra på att leka med er va?"

  "Mamma städar inte såbra va"

  Behöver inte bli så menl jag har en mkt lik story bakom mig och det blev precis såhär, vi "stod ut" med henne så barnen hade en farmor , men vi har sagt upp kontakten nu.

  Kvinnor har en tendens att vilja medla och vara tillmötesgående men ibland är det bättre att hålla sig på avstånd, man vet sällan hela historien,och kanske ångrar han snarare att han bjudit henne och hon eventuellt beter sig illa. Dagen ska inte gå ut på att vara nervös pga sin mamma.

 • Anonym (gaah) Trådstartaren
  Äldre 14 Jan 20:19
  #4

  Tack så mycket för era tankar och svar!

  Känns skönt att få någon utomståendes syn på den här röran, mitt upp i allt så blir det liksom tunnelseende. 

  Känns så ledsamt att det ska vara så här. Jag och svärmor har egentligen många intressen gemensamt så det borde ju kunna funka mellan oss. Önskar väl helst att alla är sams och är en "familj".

Svar på tråden Hjälp - svärmor, jag och ett X
Logga in
Bli medlem