• mycketsaft

    Stockholmsbrudar 2015

    Nightrod skrev 2015-04-02 09:36:15 följande:
    Vildsvin, mmmmmmm
    Tror som dig, även om de är vana så är det nog fler som gillar det än lamm, Men vildsvin är väl inte vanligt i norrland ännu?
    Nej vi har inga vildsvin här, annars hade jag nog smakat. Med lokalt menade jag på ön och där finns det tydligen en del vildsvin.
  • mycketsaft
    bride2B skrev 2015-04-16 12:16:07 följande:

    Hur går det för alla här inne med planeringen? 

    Här känns det som att det har stått still ganska länge. En hel del har osa:t, men vi väntar fortfarande på en del innan vi kan spika antalet gäster. 
    I måndags var vi på menyavsmakning, så nu gäller det att fundera ut vilka rätter vi tyckte bäst om. Det mesta var otroligt gott iaf!
    Eventuellt går vi till en guldsmed imorgon för att kika på ringar. Sambon har hittat en modell han gillar, så ev gör de en sån till honom. Jag har inte lyckats bestämma mig än, men har jag tur hittar jag en riktigt fin där! 

    Det jag känner mig mest stressad över är att vi fortfarande inte bokat fotograf och frisör. Jag vill inte lägga ut en förmögenhet, även om jag såklart vill ha lite fina bilder från vår bröllopsdag. 


    Här står det också ganska still men det är inte så mycket vi kan göra just nu heller. Vi har fixat trubadurer, blev lite dyrare än jag trott men det är nog värt det. Vi har inte heller bokat fotograf men vi har börjat fundera om inte mammas man ska få ta den positionen för han är duktig.
    Jag ska sminkas och fixa håret på Le Beauty, det känns som att det kommer att bli nästan det bästa den dagen, att bli riktigt ompysslad ;) Om man nu kan njuta trots all nervositet.
    Det jag oroar mig mest för är hur alla ska ta sig dit, och hur jag ska ta mig från le Beauty till hamnen..

    Vad var det för mat ni testade?
  • mycketsaft

    Har kommit på ett ganska stort problem.. Toalettbesök med brudklänningen! Nu har jag ju utvecklat en ordentlig partyblåsa tack vare att jag jobbar på sjukhus men det kommer ju garanterat att bli några glas vatten extra om det är varmt ute och med all nervositet. Jag började inse att jag troligtvis kommer att ha klänningen i närmare 12 timmar och då finns det ju en överhängande risk att jag måste besöka toan. Det får nog bli så att jag tar med två personer som får hålla upp klänningen åt mig. 

  • mycketsaft
    tesselessan skrev 2015-04-23 15:41:14 följande:

    [quote=4414146][quote-nick]mycketsaft skrev 2015-04-23 12:17:42 följande:[/quote-nick]

    Har kommit på ett ganska stort problem.. Toalettbesök med brudklänningen! Nu har jag ju utvecklat en ordentlig partyblåsa tack vare att jag jobbar på sjukhus men det kommer ju garanterat att bli några glas vatten extra om det är varmt ute och med all nervositet. Jag började inse att jag troligtvis kommer att ha klänningen i närmare 12 timmar och då finns det ju en överhängande

    prova på denna metod offbeatbride.com/2013/08/how-to-pee&utm_campaign=2c20e353b6-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_128d8ff4b5-2c20e353b6-53944749


    hmm, jag tror att det kan bli lite knepigt ändå, har hört att de är svåra att använda utan att kisset far överallt :p Jag har till och med övervägt att sno med mig en kateter från jobbet!
  • mycketsaft
    augusti2015 skrev 2015-04-24 14:35:00 följande:
    Jag fick tipset i en klänningsbutik att man skulle ha med sig två stycken om kunde hålla i klänningen och sen sätta sig bak och fram ;)
    bride2B skrev 2015-04-24 13:58:27 följande:

    Vår vigsel är kl 14.45. Pratade också om att de kunde leverera brudbuketten samtidigt som resten av blommorna. Antar dock att de gör det samma dag? Tänker att om man ska fixa håret på förmiddagen så kanske man inte hinner åka dit och hämta upp det först. Men jag vet inte. Får höra vad de säger.

    Jag vet faktiskt inte om man får lov att ta oxfilén till någon annan meny. De sade ju att den menyn var spikad. Men å andra sidan, och man fortfarande betalar det lite dyrare priset men byter till en av rätterna från den billigare menyn så kan jag tycka att det borde gå. Men vi har som sagt inte diskuterat det med dem än. Och eftersom man får lov att byta ut desserten mot snittar så borde det väl inte vara helt omöjligt? Vi har också funderat på att göra det bytet, men eventuellt tar vi ostbrickan istället. Då blir det ju fortfarande gott med en söt tårta till kaffet sen. 

    Jag har inte hittat någon frisör än. Har inte varit inne hos de vi har här, då jag varit sjuk den här veckan. Tyvärr har de inga referensbilder på hemsidan, vilket jag tycker är lite dåligt. Man vill ju vara säker på att de klarar av att göra något snyggt, och som dessutom håller hela dagen och kvällen. 


    Det har du nog rätt i! Ska ni dekorera något i kyrkan?

    Dom har varit rätt flexibla när vi frågat om allt möjligt så hör med dom :)

    Det verkar vara vanligare att de inte har bilder på sina uppsättningar än tvärtom av någon konstig anledning, tror det bästa är om man kan ha en provuppsättning så man får se.
    Bra tips att sitta bak och fram! Det får nog bli den varianten.
  • mycketsaft
    Nightrod skrev 2015-04-28 08:56:06 följande:

    Damen min beställde lite saker igår
    Solfjäder, smycken, handskar, klocka, osv osv.
    Allt från JJ-house sjukt billigt
    kommer nog bli bra


    Det kommer att bli kanon Skrattande
  • mycketsaft

    Alltså det här med att bara bruden "får" ha vitt.. Är det ok för tärnorna att ha vitt eller bör de ha en annan färg?

  • mycketsaft

    Ja det är ju faktiskt mitt bröllop :) Det blev pärlrosa klänningar för tärnorna istället. Jag hade ju inte tänkt ha några tärnor egentligen men vigselförrättaren insisterade så mina systrar ska ta på sig det.

  • mycketsaft
    bride2B skrev 2015-06-14 21:13:46 följande:
    Varför insisterade vigselförrättaren på att ni skulle ha tärnor? 
    Vi kommer inte ha det, så var bara nyfiken på om det var någon special anledning.
    "Vem ska annars hålla brudbuketten när ni byter ringar? Vem ska hålla näsdukar åt er? Vem ska passa upp dig osv." Känns inte som att det skulle vara några problem ändå, i värsta fall får väl brudgummen hålla buketten om jag behöver båda händerna och näsdukar tror jag inte vi behöver. Annars kan jag säkert gömma en i buketten ;) Nu har vi bestämt så att mina systrar är tärnor om klänningarna vi beställt passar, annars struntar vi i det. Det är ju inte så lång tid kvar nu.
  • mycketsaft
    bride2B skrev 2015-06-17 20:37:00 följande:
    Aha, då är jag med. Nej, det är väl inga livsviktiga uppgifter direkt. 
    Vi kommer som sagt inte ha tärnor. Antingen får jag lägga buketten nånstans, eller så får dottern komma fram och hämta den. Det löser sig alltid.
    Ja precis, det kändes inte som om jorden skulle gå under ;) Han berättade om hur fruktansvärt det blev på prinsessan Madeleines bröllop när hon inte hade någon tärna som tog emot buketten så hon fick ge den till närmsta kvinna som i sin tur glömde lämna tillbaka den så de första bilderna på brudparet blev alldeles förstörda på grund av att hon inte hade någon bukett!! Nu har jag kanske inte så extrema förväntningar på mitt bröllop så det är nog ingen fara. Så länge min blivande inte säger nej eller att jag råkar få mens mitt i alltihop och står med en röd fläck bak i rumpan så känns det som att jag är nöjd :)
  • mycketsaft

    Nu har vårt bröllop varit och det blev underbart :) Vi hade dessutom jättetur med vädret för det spöregnade både dagen innan och dagen efter men vi hade sol och varmt med undantag för något moln ibland.

  • mycketsaft
    bride2B skrev 2015-07-24 21:49:01 följande:
    Åh vad fina ni är! Och så söta barn. Grattis till er! Härligt att ni hade tur med vädret! Som det ser ut just nu vågar man ju knappt ens hoppas på uppehåll? :-/
    Tack så mycket :) Nä det blev verkligen ingen riktig sommar i år :(
Svar på tråden Stockholmsbrudar 2015