Inlägg från: detondabrostet |Visa alla inlägg
  • detondabrostet

    Stockholmsbrudar 2015

    marilynandi skrev 2015-01-09 14:17:51 följande:

    Jag och min fästman ska gifta oss 6 juni i Hjorthagskyrkan och sen kommer vi ha festen på båten Vielle Montagne på Söder Mälarstrand! :) Vi ska snart skicka ut inbjudningskorten, vi ska bara göra klart vår bröllopssida.

    Känns så svårt att säga hur långt vi har kommit i planeringen, men vi har i alla fall bokat det "stora" (kyrka, präst och lokal), valt tärnor, marsalkar och toastmasters.  För oss tog det ett tag att bestämma gästlistan och sånt. Vi har även kollat en del på olika cateringalternativ, men det dröjer nog lite innan vi kan bestämma oss för ett företag. Har även köpt min klänning (en kort vintage från 50-talet,vi ska ha klädkod kavaj) som jag dock måste lämna in till en skräddare. Så halvvägs har vi nog kommit.

    Hur långt har ni andra kommit? :)


    Vad roligt! Vi gifter oss 8 augusti och har också bokat Vieille Montagne! Funderade ett tag på Hjorthagskyrkan, men det blev Täby kyrka som är min barndomskyrka. Det blir en bit att åka, men det får lösa sig bäst det vill :) 


    Hur har ni planerat att dekorera lokalen? Och hur många blir ni? Vore jättekul att se lite bilder sen, som förberedelse inför vårt bröllop ;)

    Hur gör ni med att man får tillgång till lokalen så sent på dagen? Vi kommer fixa mat och sådant själv, så det kanske blir ett större problem då. 

  • detondabrostet
    marilynandi skrev 2015-01-23 16:52:58 följande:
    Åh vad kul att ni också har bokat VM! Jo jag ville från början (flera år sen hehe) gifta mig i Bromma kyrka som är min konfirmationskyrka, men vi kände att det var bättre att ha kyrka och lokal innanför tullarna för att inte behöva lägga pengar på transport. Flört Hur ska ni göra, ska ni stå för transport? Ja det går nog bra!

    Vi har precis skickat iväg inbjudan till 85 personer och jag tror vi kommer landa på omkring 70-80 personer vilket känns rätt lagom för lokalen. Hur många är ni? Vi gillade hur några hade dekorerat med lakan (du vet bilden som finns på deras hemsida), men jag vet inte om det blir så nu. Jag blev också lite orolig över att man inte får tillgång förrän kl 13, vilket innebär att vi får anlita några som får dekorera åt oss. För vigseln är kl 15 så det blir lite tight annars. Antagligen kommer vår serveringspersonal få dekorera, men jag ska försöka ge jättetydliga instruktioner så att de vet vad de ska göra. Vi ska ha resetema med lite "vintage-touch" så vi tänkte hänga upp bland annat badbollar som ser ut som jordglobar, lite flygplan och annat som har med resor att göra, planscher inom resetemat och fina girlanger och ljusslingor. Jag hoppas det blir fint, men jag ska nog fråga de som har lokalen om vi får komma och ta mått och sånt, så vi vet hur mycket dekorationer vi behöver. 

    Kan absolut visa bilder på hur det blev sen :). Har ni börjat fundera på hur ni ska dekorera? Glad

    Vi kommer köpa in catering, känns som det bästa alternativet då varken jag eller nån i våra familjer är sugna på att laga så mycket mat hehe.Tungan ute Vi ville först ha sittning med två-rätters, men ägarna tycker det är bättre med buffé. Ska ni ha buffé?
    Ja, det blir ju lite bökigt med transporten. Vi kommer faktiskt vara så fräcka att folk får transportera sig bäst de vill! Vi är båda studenter och våra gäster vet att vi har en ganska tight budget, så jag tror inte att någon kommer bli förfärad av det. Vi kommer se till att de som är gamla och har svårt att åka kommunalt har något sätt att transportera sig, men i övrigt får de klara sig själva Flört

    Vi kommer nog också hamna där någonstans. Vi bjuder nästan 90 personer, men det är flera som vi vet inte kommer komma. Jag hoppas att vi blir prick 78 personer, det funkar bra med honnörsbord och tre långbord! 

    Vi har också vigsel kl 15, och med tanke på avståndet till kyrkan har vi ingen möjlighet att komma dit innan över huvud taget. Vi frågade om det fanns möjlighet att få tillgång tidigare, men det verkade svårt. Han som visade oss lokalen sa att om det inte är någon som hyr dagen innan får vi självklart komma så tidigt som vi vill. 

    Kul med resetema! Vi kommer nog inte dekorera så mycket mer än borden, men jag har funderat lite på att ha stora heliumfyllda ballonger lite varstans. Vi kommer ha några vänners småsyskon (18-20-årsåldern) som kommer hjälpa till att servera och förbereda, så det får inte bli något allt för avancerat känner jag :)

    Har ni tittat på cateringalternativ? Vi har precis börjat luta åt cateringhållet på grund av att det blir så förbannat dyrt med hyrporslin. Då lägger jag hellre mer pengar på catering och får porslinet billigare genom dem. Vi har kollat på Catering Direkt och Cicada Catering som båda kan erbjuda 3-rätters för 300 kr/kuvert inklusive porslin (och moms). Vi undviker buffé. Vi kommer nog köra serveringsfat på borden, för att det inte ska bli så trångt att komma mellan borden om man skulle servera. Det blir så sjukt mycket spring om man har buffé, och det blir svårt med tal när det alltid är någon som är uppe och hämtar mat.
  • detondabrostet
    stresso skrev 2015-01-23 18:15:27 följande:
    vi ville ha båten bredvid..vad den nu hette, men han var så strulig så vi bestämde oss för annan lokal (aga-pontonten) till slut. vi ska gifta oss på baksidan av stadshuset och sen får gästerna ta sig till festlokalen bäst de vill. vi funderade ett tag på att boka trannsport men på de bröllop vi varit har inget annat par gjort det och visst, på det ena var vigsel i lund och festen i malmö = enkel transport + det var gott om tid mellan (vi åt t.om mellanmål och jag bättrade på sminket på hotellet) men på det andra var vi typ ute i nowhere (en ö i finska skärgården) där kollektivtrafiken var närmast obefintlig och det var ungefär 1,5 mil mellan kyrka och festlokal. vi hyrde bil och jag var (ofrivilligt Tungan ute) nykter för att kunna köra oss tillbaka till hotellet. (ca 3 mil bort).
    så länge som man är tydlig med att vigsel och fest ör på olika adresser tycker jag gott man kan låta gästerna värdera om det är "värt" att komma eller inte. vi gifter ju oss lyckligtvis i stockholm och även om vi gnäller på kollektivtrafiken ibland, så går den ofta i tid och den går OFTA
    Ja, precis. Det GÅR ju faktiskt att åka utan problem i Stockholm. Hade jag gift mig i finska skärgården hade jag kanske tänkt annorlunda Flört
  • detondabrostet
    augusti2015 skrev 2015-02-16 20:57:55 följande:

    Har det hänt något nytt för er andra?


    Har beställt vigselring och är i full färd med att bestämma oss för vilket cateringbolag vi ska använda. Snart är det mest väntandet kvar känns det som... Vi gifter oss i augusti. Klänningen är beställd, lokal och kyrka bokat. Inbjudningar är väl det enda stora som är kvar att fixa!
  • detondabrostet
    augusti2015 skrev 2015-02-17 17:47:15 följande:
    Vad blev det för ringar? Jag håller med, det enda stora vi har kvar är mannens och brudföljets kläder och så ringar, känns jätteskönt :)
    stresso skrev 2015-02-17 12:12:33 följande:

    vi beställde min vigselring i lördags, idag var vi på lokalen tillsammans med cateringkillen - känns superbra att ha valt äntligen! han ska dessutom ge rekommendation på DJ :) på lördag ska jag prova klänningar och så måste jag ta tag i hår och smink men det känns som det mesta börjar falla på plats! :)


    Det blev en sådan här för mig! www.kaplans.se/sv/butiken/vara/1087590

    Det känns skönt, men läskigt också. Det måste ju vara något vi har missat?! :)
  • detondabrostet

    Idag bokade jag en resa i mitt nya efternamn, som jag ju inte kommer heta förrän i augusti! Det kändes väldigt märkligt, och min fästman sa att hans pappa nästan började gråta när han såg bokningen och mitt nya namn. Det börjar bli verkligt nu!

  • detondabrostet
    augusti2015 skrev 2015-03-05 07:03:20 följande:
    Vart reser ni? :D
    Vi ska på några vänners bröllop i Italien, på en ö i Iseosjön! Vi har tänkt spara vår bröllopsresa till senare, när vi har kunnat spara ihop lite mer pengar, men nu får vi en minibröllopsresa bara några veckor efter bröllopet! :)
  • detondabrostet
    augusti2015 skrev 2015-03-06 06:18:13 följande:
    Åh va mysigt :) hur länge blir ni där? Har ni några planer kring den senare bröllopsresan? :)
    Ja, det blir hur bra som helst! Det vi är där 3 dagar.

    Vi har drömt om att åka till Maldiverna, men vi får se hur det går med de planerna. Vi hade tänkt åka i vinter. Sambon ramlade just och drog av ett korsband när han åkte skidor och kommer troligtvis behöva operation, vilket innebär att han inte kommer kunna jobba i sommar (han är student, och jobbar som brevbärare på somrarna. Springa i trappor är inte den bästa idén med nyopererat knä). Det blir nog svårt att spara ihop till Maldiverna om jag ska försörja honom på mitt sommarjobb... Men saker och ting har en tendens att lösa sig, så jag har inte gett upp än ;)
  • detondabrostet

    Idag skickade vi ut våra inbjudningskort! Vi gifter oss 8/8. 

    Det känns väldigt härligt, och ska bli spännande att ta emot alla svar!

  • detondabrostet
    augusti2015 skrev 2015-03-26 06:28:13 följande:
    Skönt! Har ni gjort egna eller beställt? Har du någon bild?
    Ja, det känns verkligen skönt att ha det gjort! Jag hittade ingen bild där man ser allt ordentligt, men här ser man iallafall lite hur framsidan och lite av insidan ser ut. Jag har gjort dem själv digitalt och sedan skrivit ut. Bilden på framsidan har jag fått från någon sida på nätet där man kan göra egna trycksaker, resten är bara ett ihopplock av olika typsnitt.

    Min vigselring kom idag också! Väldigt nöjd måste jag säga. Det är den längst in, med stenar. 


      

  • detondabrostet
    Nightrod skrev 2015-03-26 19:19:31 följande:

    VA VA va!?

    Citerat inlägg i denna tråden stod det, men inget kvar, och det verkar som ett inlägg är borta. det det måste betyda att... någon sagt något dumt till mig som sedan försvunnit och så han jag inte se det... NNÄÄÄÄÄJ...DAMIT...
    Vad missade jag nu,,,, brunsås också..



    Våra prototyper till ringarna är uppskjutna två veckor pga sjukt barn, suck. jag vill ju se och klämma NU,,


    Hahaha, jag tror att det kan vara jag som har tabbat mig. Jag la upp ett inlägg med en bild där jag sen såg att man såg våra toastmasters telefonnummer lite väl tydligt. Så jag anmälde mitt eget inlägg för att ta bort det :) Nu har jag lagt upp samma inlägg igen, men utan bilden där man ser telefonnummer!

    Men jag förstår inte varför du fick meddelande om citerat inlägg? Det var augusti2015 jag citerade! Skumt.

    Jaja, inget dumt skrivet om dig härifrån i alla fall :)
  • detondabrostet
    augusti2015 skrev 2015-03-30 06:23:01 följande:
    Vilka fina inbjudningar du gjort :) jättevacker ring! Vart kommer den ifrån?
    Tack! Ringen är köpt på Kaplans auktioner!
  • detondabrostet
    marilynandi skrev 2015-01-09 14:17:51 följande:

    Jag och min fästman ska gifta oss 6 juni i Hjorthagskyrkan och sen kommer vi ha festen på båten Vielle Montagne på Söder Mälarstrand! :) Vi ska snart skicka ut inbjudningskorten, vi ska bara göra klart vår bröllopssida.

    Känns så svårt att säga hur långt vi har kommit i planeringen, men vi har i alla fall bokat det "stora" (kyrka, präst och lokal), valt tärnor, marsalkar och toastmasters.  För oss tog det ett tag att bestämma gästlistan och sånt. Vi har även kollat en del på olika cateringalternativ, men det dröjer nog lite innan vi kan bestämma oss för ett företag. Har även köpt min klänning (en kort vintage från 50-talet,vi ska ha klädkod kavaj) som jag dock måste lämna in till en skräddare. Så halvvägs har vi nog kommit.

    Hur långt har ni andra kommit? :)


    Tänkte just att ni skulle gifta er innan oss! Tänkte passa på att fråga hur det gick med båten? Några tips på vad vi ska tänka på? Körde ni med lakan på väggarna? Berätta gärna allt, börjar bli redigt nojig nu ;) Hoppas att du hänger kvar här!
Svar på tråden Stockholmsbrudar 2015