• Bröllop norra Öland 2015

  Tor 8 jan 2015 18:53 Läst 8999 gånger Totalt 20 svar
  Tor 8 jan 2015 18:53 +1
  Jag har letat men inte hittat någon bröllopstråd för norra Öland 2015. Så här tänkte jag att vi som planerar bröllop på norra Öland nu till sommaren kan samlas och byta tankar och idéer.

  Vi kommer att gifta oss borgerligt vid min mormors sommarstuga söndag den 5 Juli. Vi planerar att ha både vigsel och festen utomhus med stora partytält för att vädersäkra. Vi tänker bjuda ca 60 personer, ungefär lika många vuxna som barn.

  Hittills har vi bokat vigselförrättare, fotograf och serveringspersonal.
 • Tor 8 jan 2015 21:56 #1

  Hejsan!
  Vi gifter oss 4 juli i Bredsättra kyrka!  118 personer är bjudna. Vi har fotograf, smink, hår, klänning och festlokal klart.
  Vad ska ni bjuda på för mat? Buffe eller3 -rätters?Glad

 • Fre 9 jan 2015 00:42 #2

  Hej, va kul ! :) Bor ni i närheten av Öland eller? Själv sitter jag 100 mil bort, i Umeå, och planerar :)

  Det låter som vi båda har en god start iallafall. Vi har nog tänkt att ha buffé som vi gör själva, med lite hjälp av nära & kära. Från början så var vi väldigt sugna på att ha en lite matigare mingelfest istället för sittande middag i och med att det kändes som en mysig grej att ha i trädgården. Men vi insåg ganska snabbt att det inte skulle vara alla gäster som skulle uppskatta det och att det skulle vara svårt med så många barn. Så nu tänker vi oss en variant där vi minglar en lite längre stund med lite olika snittar till förrätten och lite lekar, för att sedan sitta ner resten av middagen. Ska ni ha buffé eller trerätters?

  Brudbuketten har jag nog tänkt binda själv. Såg en beskrivning på Youtube hur man kunde binda en bukett med rosor som inte såg allt för avancerat ut. Men däremot så letar jag med ljus och lykta efter nån som kan sminka och fixa mitt hår, allt är ju inte öppet på söndagar :) 

 • Fre 9 jan 2015 04:09 #3

  ist es einfach für mich, Make-up zu lernen, ist es so beautifuil.but es schwer für mich, ich bin nicht sicher, dass ich es schaffen kann

 • Fre 9 jan 2015 08:06 #4

  Hej på er! Vad kul med en sån här tråd, den är efterlängtad! :)
  Jag och min sambo gifter oss den 30 maj i Egby kyrka! Efter det har vi lite mingel i sambons föräldrars trädgård och efter det middag för speciellt inbjudna! Till vigseln blir vi ca. 65 och till middagen ca. 50 varav ca. 10 är barn,
  Hittills har vi gjort och skickat ut inbjudningar, köpt klänning, bokat kyrka och festlokal, bokat catering och fixat lite smågrejer till middagen!
  Min sambo och jag bor i Kalmar, jag är där ifrån, men han kommer från Egby och har fortfarande en hel del släkt där så vi kommer kunna testa lite i lokalen när vi vill. Det är toppen!

 • Fre 9 jan 2015 16:04 #5

  Hej!

  Jag bor strax utanför Kalmar och har jobbat som Dj sedan 1985. Jag har spelat/spelar både på klubbar (Mest Partygolv) och på Privata fester/Bröllop.

  Jag har stor erfarenhet och ni får gärna ta kontakt med mig för offert eller råd
  och tips om musik. Jag har även kontakter med många andra duktiga Dj´s i
  Kalmar/Öland området om jag inte själv kan jobba.

  Läs gärna mer på:

  jesper-liljegren-l11k.squarespace.com/

  www.facebook.com/discojeppe

  Twitter: @discojeppe

  Instagram #discojeppe

  Mail: discojeppe@gmail.com

  Vi Hörs!

  // Jeppe

 • Fre 9 jan 2015 19:43 #6

  Hej JohannaaahhL :) Va kul att du också har tänkt att ha lite mingel. Det låter som att du också har kommit en bit i planeringen. Jag håller på för fullt att knåpa ihop inbjudningarna, men jag har inte fått iväg dem än. Dock så vet dom flesta redan om det men det känns endå viktigt att få ut dem snart i och med att det är mitt i semestertider. 

  Jag sitter även och letar lite efter skor, i och med att vi ska vara på gräs så känns det som om jag behöver en lite bredare klack. Helst av allt skulle jag vilja ha en lite högre kilklack men det verkar vara svårt.

  Vad tänker ni ha för mat på minglet? Vi funderar på att ha typ 3 olika snittar.

 • Fre 9 jan 2015 22:03 #7

  Vad roligt att ni alla väljer att gifta er på denna vackra Ö. Själva bor vi här i Norra Möckleby på östra sidan.

  Hoppas du hittar ett par fina skor. Jag letar också efter skor med liten klack eller kilklack. Vart har du kollat för någonstans? nätet eller i butik?

  Vart har du/ni hittat serveringspersonal. Har ni anlitat eller är det folk ni känner?
  Vi funderar också på att göra mat själva. Snittar till förrätt , beställa kall buffe samt egen efterrätt. Men man behöver som sagt serveringspersonal.

 • Lör 10 jan 2015 15:33 #8

  När det gäller skor så har jag mest letat runt på nätet men jag är nog ganska kräsen. Jag vill ha hyfsat hög klack (kring 10 cm), i och med att jag är 159 cm och min sambo är 193 cm, och gärna en liten platå så att dom inte blir så jobbiga att gå i. Men av alla jag har tittat på så är dom antingen slut, för låga, för dyra osv. Alltid nånting som är fel :)

  Serveringspersonal har jag anlitat från Änglamat i Kalmar. Dom tar 350 kr/h per personal. Dom tar ingen reseersättning men tar däremot betalt från när dom lämnar Kalmar tills dom återkommer till Kalmar, så vi har fått lägga på 2 extra timmar per personal för resan. Vi tänkte ha två stycken. Det känns lite dyrt måste jag erkänna, men det var de billigaste vi kunde hitta. Vi känner som ingen där som skulle kunna ställa upp, i och med att stora delar av släkten kommer långväga ifrån och alla ska ju på bröllopet. Men om det är någon som har hittat något billigare alternativ så får ni gärna säga till :)

 • Lör 10 jan 2015 17:18 #9

  Vi kommer att ha typ "tunnbrödsrullar" med någon god fyllning och sen massor av färsk frukt. Typ som en exotisk planka :)
  Till serveringspersonal kommer vi ha folk vi känner. Min sambo känner alla i hela världen (eller iallafall på Öland ;)) så det var inte så svårt att hitta några killar som kunde tänka sig att hjälpa till!
  På tisdag ska jag hämta hem min klänning! Känns supernervöst, men väldigt roligt! Skor har jag inte funderat så mycket på. Blir nog bara några sköna, platta, vita "pumps" :)
  Satt häromdagen och fixade lite med festhäftet. Letade lite roliga sånger och "knep&knåp". Tycker det är så himla kul att "pyssla" i datorn!
  Får man fråga ungefär vad ni andra har för budget? Vi har sagt så billigt som möjligt från början, men sen ju längre vi har kommit i planeringen, desto mer pengar kostar det ;) Kommer nog att landa på runt 30-40 000 utan bröllopsresa!

 • Lör 10 jan 2015 17:49 #10

  Tunnbrödsrullar har vi också funderat på men frukt var ju ett jätte bra förslag. Jo, det är ju en fördel när man känner folk med olika talanger :)

  Vad spännande! Törs man fråga vad det blir för typ av klänning? :) Ja, det finns ju en mängd olika förslag på roliga inslag i festhäftet på nätet :)

  Vi har inte satt nån riktig budget, utan det är samma här, så billigt som möjligt. Men när det kommer såhär dyra inslag som exempelvis serveringspersonal så drar det gärna iväg.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll