Inlägg från: Anonym (Fd fetknoppen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fd fetknoppen)

    Gifta sig överviktig eller banta 30 kg? Tacksam för ärliga svar! Bmi 38

    Jag som fd överviktig hade helt ärligt bantat först. 

    Jag är helt med i ditt tänk och förstår precis hur du menar och känner - har själv varit där. Efter många års bantande och försök med alla möjliga medel (mediciner, dietister, alla dieter som finns) tog jag beslutet att göra en gbp, eftersom jag kom till insikt att jag aldrig kommer klara av att komma ner på egen hand.
    Alla gör vi som vi vill där, och alla har åsikter, men det var det bästa jag någonsin gjort för mig själv. Det är dock inget jag är offentlig med att jag har gjort, just pga stigmatiseringen det innebär att vara tjock, så det är få personer som vet hur jag lyckades gå ner i vikt.

    Det känns idag overkligt att se gamla foton på sig själv när jag väger 90-108 kg som jag gjorde då, de är hemska, jag är hemsk - kanske inte för andra, men för mig.
    Jag skulle aldrig för mitt liv vilja gå ner för altargången som den jag var då, jag skulle inte känna mig vacker, jag skulle inte känna mig tillfreds och rofylld, för även om det finns klänningar som är fina så är det ju inte samma sak. I mitt huvud då (och till viss mån idag för det sitter i) hade jag begrundat om folk häpnar och hänförs av hur vacker jag är, eller helt enkelt om de mest lägger märke till hur tjock jag är. Jag hade inte heller velat - om jag i efterhand gått ner i vikt - haft foton från en sådan dag då jag har ett utseende/kropp som jag inte mådde bra i eller utav. Jag har idag inga foton från fd mig, några få har jag sparat i en låda, men jag skulle aldrig ha dem framme. Och bröllopet är ju ett minne för livet, något man se tillbaka på, glädjas åt.

    Samtidigt är ju äktenskapet och kärleken så mycket större än fåfängan över vikten/utseendet... Men jag förstår dig, för nojjan/stressen/pressen att duga, att vara fin, att ha kontroll - och lyckas ha det över precis allt utom sin egna kropp - det tar över, det ska inte behöva göra det, men det är svårt att värja sig.

    Jag har gått ner 41 kg sedan min maxvikt, har 10 kilo till som jag vill bli av med till bröllopet just för sakens skull att jag vill vara just så "perfekt" som jag föreställt mig i mitt huvud. Jag vet att med den personen jag är, så kommer jag då vara till ro och kunna fokusera på allt annat.

Svar på tråden Gifta sig överviktig eller banta 30 kg? Tacksam för ärliga svar! Bmi 38