• DJA
  Äldre 5 Dec 08:23
  3735 visningar
  9 svar
  9
  3735

  Måste vi bjuda min fästmans kusins fru på bröllopet?

  Svaret är ja, egentligen, men nu till problematiken...

  Min fästman har alltid varit bra vän med sin kusin, det är dock under det sista året som det har börjat skära sig med kusinens fru. Kusinens fru, vi kan kalla henne Elin, har börjat umgås mer och mer med min fästmans ex och även om de var "vänner" innan så har det inte varit i närheten av lika tighta som de har blivit nu. Detta har resulterat i en del konflikter, men jag har valt att avsluta all oense med att säga att vi inte bryr oss om hon umgås med henne eller inte, även om vi kanske gör det inners inne, men det är ju ingen som behöver veta. Man kan ju inte bestämma över andra människor. Hur som helst, efter detta så säger "Elin" att hon också tycker att vi ska sluta vara oense, men att hon inte ser någon anledning att lära känna mig och umgås med mig. Det gör hon hellre med min fästmans ex. Då hon har gjort det valet, kan vi då bara bjuda min fästmans kusin på vårt bröllop och inte hans fru "Elin"? Varken jag eller min fästman tycker atthon förtjänat att vara med på vår dag, dessutom skulle det vara som att bjuda in hans ex då "Elin" berättar allt för exet... Tankar kring detta?

 • Svar på tråden Måste vi bjuda min fästmans kusins fru på bröllopet?
 • DJA
  Äldre 5 Dec 14:50
  #3

  Ja det är därför jag tycker att det är så himla svårt. Ja vi får prata med kusinen, men egentligen så vore det enklast att vi inte bjuder någon av dem, för båda vet om anledningen, men min fästman och hans kusin har ju verkligen varit så goda vänner, vill ju gärna att allt ska lösa sig. Så svårt att avgöra vilket val som blir bäst/sämst ändå. Man ska ju kunna umgås med sin släkt även ingift, men svårt när en part inte vill. Kan dessutom tillägga att jag aldrig varit med om något liknande, fan vad man känner sig dålig och bortvald när en person som man blir "släkt" med inte ens vill ge mig en chans.

  Känns ju dock som att kusinen MÅSTE stanna hemma för att stå på "Elins" sida pga att de är gifta om man bara skulle bjuda honom...

 • DJA
  Äldre 6 Dec 11:31
  #5

  Tack för råden! Hon har dessutom tagit bort både mig och min fästman på Facebook med anledningen att jag tog bort henne på indragen där hon bara la upp jobbilder samt att "hon ändå inte har kontakt med oss"... Att man inte ger människor en chans är riktigt dåligt, men att hon även väljer att ta bort min fästman är ju så dåligt! (Även om Facebook och indragen inte är hela världen, men det är ju bara ett sätt att visa sin ståndpunkt ännu mer) Ja ja, jag förlorar väl inte jättemkt på att ha en sån människa i mitt liv i alla fall.

 • DJA
  Äldre 7 Dec 00:19
  #8

  Ja vi får prata med kusinen! Ja den tanken har slagit oss många gånger att exet kanske gör! Hon var nämligen ett "bra" ex samtidigt som att jag, min fästman, hans kusin och hans fru kunde umgås, när vi sedan flyttade i hop och alla omkring oss förstod att det var allvar, det var då exet började "bounda" med "Elin" igen och sedan har det bara gått utför... Ex kan vara riktiga krigsmakare när det inte blir som dem vill.

Svar på tråden Måste vi bjuda min fästmans kusins fru på bröllopet?