ellendellen90 skrev 2014-12-04 18:50:51 följande:
Jag håller helt med. Precis som Plättis gillar jag julmust och har väl redan hunnit testa mig igenom alla möjliga varianter.
Något annat som jag (+ fästman) sysselsatt mig med är att göra egen glögg.
Kombinationen apelsin och saffran har blivit lite min grej, förra året hade jag den smaken på mina jul-macarones i år vart det saffran och apelsin glögg.
1 flaska Riesling
2 kanelstänger
2 cm färsk ingefära
5 vitpeppar korn
7 nejlikor
1 paket saffran (á 0.5 g) eller ett halvt paket trådsaffran. Trådsaffran är att föredra.
1 vaniljstång, gör gärna ett snitt i mitten då kommer smaken ut bättre
4-5 msk honung ha i så mycket du tycker behövs
0.5 apelsin bara skalet. Var försiktig så att du inte får med något av det vita köttet. Det är väldigt beskt
1 dl vodka
Ha bara ner allt i en stor kastrull och sätt på låg värme. Klart att dricka efter ca en timme men kan absolut stå längre. Har man trådsaffran i så kan det vara bra att sila av den.
Taaaaackar för receptet! Vad glad jag blir!
Och tack ni andra också, vilka bra tips! Saffransbiscotti och Saffrans-cheesecake vill jag ju ha nu nu nu. Kanske man ska ta och baka till lucia i helgen :)
Jag har fått tips om att Per Morbergs glögg ska vara den bästa enligt test i år, är det någon som har provat? Denna är det jag menar:
http://www.systembolaget.se/76581